Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Grøn hæder til Fælleshuset i Korsløkkeparken

Grøn hæder til Fælleshuset i Korsløkkeparken

Fire fynske virksomheder modtager i morgen torsdag MiljøForum Fyn – Byggeris Miljødiplom for at have medvirket i et fynsk byggeri med fokus på miljøhensyn, deriblandt Fælleshuset i Korslykkeparken

Del artiklen på

Fire fynske virksomheder modtager torsdag den 21. marts MiljøForum Fyn – Byggeris Miljødiplom for at have medvirket i et fynsk byggeri med fokus på miljøhensyn. Det er Fyns Almennyttige Boligselskab´s nye Fælleshus, der er opført centralt i Korsløkke-bebyggelsen i Odense.

Det udmærker sig bl.a. ved at have haft særligt fokus på valg af bygningsmaterialer med minimal vedligeholdelse og indhold af skadelige stoffer, samt solceller i tag og facader.

- Det er vigtigt og glædeligt, at bygherrer og den fynske byggebranche tager bæredygtighed til sig. Vi ved at det giver bedre helhedsbyggerier og det er ikke bare godt for klimaet, men er også godt for den fynske byggebranches fremtid. Vores ambition er at styrke branchens kompetencer indenfor den grønne omstilling af byggeriet, så fynsk byggeri får en stærk position på dette område til gavn for vækst og beskæftigelse, fortæller Formand for MiljøForum Fyn – Byggeri, Dir. Kurt Adamsen, Isolerings-Gruppen A/S, der forestår diplomoverrækkelsen på vegne af et samlet advisory board.

1.000 m2 i 4 etager
Bygningen på ca. 1.000m2 fordelt på 4 etager med flotte farvestrålende glasfacader er hjertet i det ny-renoverede Korsløkken og indeholder lektiecafé, motionscenter, ungdomsklub og IT-rum, samt driftscenter. Huset er i kraft af sit arkitektoniske udtryk en opfordring til fællesskab blandt områdets 2.500 beboere. Fælleshuset har kostet ca. 33 mio. kr.

- FAB har igennem længere tid været medlem af MiljøForum Fyn-Byggeri og har haft et godt samarbejde i flere tidligere byggeprojekter. Derfor blev der forud for byggestarten i 2017 indgået en samarbejdsaftale med Miljøforum Fyn for at fremme miljø- og bæredygtighedstiltag i projektet siger Henrik Max Rasmussen, projektchef ved FAB.

Der er bl.a. opnået miljøgevinster ved: Uforurenet råjord og muld er anvendt til terrænregulering, valg af bygningsmaterialer med minimal vedligeholdelse, Så vidt muligt svanemærkede el. indeklimamærkede produkter, Screening af materialer for indhold af skadelige stoffer, Udbredt anvendelse af præfabrikerede elementer i beton/letbeton og bestilling af aktuelle mængder/længder fremfor standardmål, Adskillelses-tiltag for mest mulig genbrug af materialerne.

-jhn

 

Fakta:

Diplomoverrækkelsen holdes torsdag den 21. marts kl 15.30-18 i Fælleshuset Korsløkken, Johannes Larsens Vej 45, Odense SØ som del af fyraftensmøde i 'Vi Bygger Fyn', der er et samarbejde mellem Dansk Byggeri, IDA Fyn, Byg til Vækst og MiljøForum Fyn.
Der overrækkes diplomer til medlemsvirksomheder, der er involveret i miljøredegørelsen for Fælleshuset, Korsløkken:
• FAB
• Archidea
• Henry Jensen A/S – Rådgivende Ingeniører F.R.I.
• Odense Bygningsservice

Læs mere om Byggeri

20/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder