Aktuelle nyheder - Byggeri

Kun Lynetteholm finansieres af overskudsjord

Kun Lynetteholm finansieres af overskudsjord

Udgifter til infrastruktur ikke indregnet i udgifterne til Lynetteholm

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Af et svar fra transportminister Benny Engelbrecht til Henning Hyllested fra Enhedslisten fremgår det blandt andet, at forudden omkostningerne til selve anlægget af Lynetteholmen, der skal finansieres af indtægterne fra deponering af overskudsjord, vil der være en række afledte udgifter, der dog ikke alene vedrører Lynetteholmen:

- Anlægget at selve Lynetteholm forventes dækket af indtægter fra modtagelse af overskudsjord, hvorfor denne del forventes at have en nettoomkostning på nul, oplyser mionisteren.

Han noterer desuden, at der er en række endnu ikke endeligt besluttede projekter, som Lynetteholm giver mulighed for at kunne gennemføre, og som screenes i den strategiske miljøvurdering.

Østlig ringvej og metrolinie
Det gælder blandt andet anlæg af en Østlig Ringvej med en anslået anlægspris på 19,7-25,1 milliarder kroner, hvis man tager udgangspunkt i en linjeføring langs Amagers østkyst. Der er i beløbet ikke taget højde for muligheden for at anlægge etaper af Østlig Ringvej.

For en metroforbindelse er anlægsoverslaget for de vurderede linjeføringer fra forundersøgelsen et sted mellem 6,6-22,8 milliarder kroner:

- Såvel Østlig Ringvej som en ny metroforbindelse tjener imidlertid bredere formål end blot at betjene Lynetteholm. Endelig bemærkes det, at der i infrastrukturplanen er reserveret 12,7 milliarder kroner til infrastruktur tilknyttet Lynetteholm samt 150 millioner kroner til en cykelbro mellem Nordre Toldbod og Refshaleøen i København, som kan understøtte en god cykelinfrastruktur til Lynetteholm, oplyser Benny Engelbrecht.

Læs mere om Byggeri

21/1 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.