
- Lad stivstikkerne være stivstikkere og brug krudtet på dem, der gider
I fredags gav Søren Tscherning fra Tscherning og Thomas Hoff fra Afry deres bud på, hvordan man løser en række konkrete problemer i byggeriet i første afsnit af Brøgger & lederne i byggebranchen. Se eller lyt til programmet her
Af Daniel Christensen
Renoveringen af Tscherninghuset i Hedehusene har kastet en masse anerkendelse og priser af sig, og administrerende direktør Søren Tscherning anerkender, at det forpligter at have et domicil af 89 % genbrug og bæredygtige løsninger.
- Det viser en vej. Både for branchen og for os internt i virksomheden. Jeg er blevet betragtet som en grøn hippie-flipper, som man ikke behøver lytte til. Men så står der pludselig et hus, som er blevet anerkendt for sine bæredygtige aspekter.
- Det er en fantastisk platform at have og kunne fortælle, at det er den vej, vi skal, siger han i Brøgger & lederne i byggebranchen, som er en ny serie, der kører hver anden fredag her på siden.
- Vores kunder forventer nu, at vi gør meget mere end alle de andre, fordi vi har lavet det hus. Alle vores ansatte skal leve op til det og tænke lidt anderledes og ikke bare køre på autopilot, tilføjer han.
Se eller gense første afsnit af Brøgger & lederne i byggebranchen her
I programmet debatterede han med den anden paneldeltager, Thomas Hoff, der er landechef i Afry, og vært, erhvervscoach Morten Brøgger, hvad et skiftende fokus på bæredygtighed i branchen konkret får af betydning for deres virksomheder og dem som ledere.
- Vi bliver mødt af nogle lovkrav for CO2-udledning og LCA'er, der gør, at vi skal til at arbejde på andre måder og blive bedre til at rådgive vores kunder i, hvor de kan skrue på projekterne for at få den samlede mængde CO2 ned, siger Thomas Hoff.
Søren Tscherning har et par gode råd til, hvordan man som leder håndterer medarbejdere, der er skeptiske over at skulle til at arbejde med bæredygtighed og på en helt anden måde, end de er vant til.
- Det er jo ikke den mest innovative branche, hvor alle skriger efter at gøre tingene anderledes. Hvis man skal op på beatet, kræver det vilje og mod. Det kan være svært at få alle med. Især ude i håndværkerleddet er der mange, der har lært noget for 10 og 20 siden, som for dem er det eneste rigtige.
- Vi bruger mere krudt på dem, der gerne vil. Og som tør at gå forrest. Og så kan det være, der er nogle stivstikkere ovre i et hjørne. Hvor vi er lige nu, lader vi dem være stivstikkere, og så håber vi på, at der kommer så meget krudt på det andet, at de vil være med i klubben, siger han og tilføjer:
- Vi prøver også at få folk ind, der er lidt yngre end mig og dem, der sidder rundt om mig. De unge generationer vil mere end de gamle tosser, som jeg selv tilhører.
I programmet diskuterer panelet blandt andet også, hvordan man som virksomhed og leder skal håndtere kunder, der bliver vrede over, at bæredygtighed koster ekstra, og hvordan man lykkes med at digitalisere meget analoge medarbejdere.
Fredag den 21. februar er der igen Brøgger & lederne i byggebranchen. Tilmeld dig allerede nu ved at klikke her.