LCA
LCA
scroll
Lanternen triumferer i CannesStore vinduespartier hele vejen rundt på bygningens facade sikrer masser af dagslys. wichmann+bendtsen photography.

Lanternen triumferer i Cannes

Maritimt Center i Esbjerg vinder Mipim Awards 2024 inden for kategorien Best Cultural, Sports & Education Project. Arkitekterne bag er danske Werk og norske Snøhetta. Bygherre er Esbjerg Kommune

Maritimt Center, der sidste år vandt et hav af priser inkl. Årets Byggeri kan nu føje endnu mere international hæder til perlerækken af priser med torsdagens Mipim Award, der blev uddelt i Cannes.

Den anerkendte pris til Lanternen, som Maritimt Center også kaldes, begejstrer stifter og kreativ direktør hos Werk, Thomas Kock:

- Vi er utroligt stolte og taknemmelige for, at vi har klaret os så godt i så fint et internationalt selskab, og at Lanternen nu spreder endnu mere glans internationalt og fremhæver, at det er lykkes at skabe en unik destination, der sætter fællesskabet i fokus.

- Og som nu kan siges at lyse så meget op på den danske vestkyst, at endnu flere forhåbentligt vil pejle i den retning og få inspiration til, hvordan man kan skabe nye fællesskaber ved havet i hele verden.

Maritimt Center er skabt til at modstå Vesterhavets stærke vind og fungere som et ankerpunkt for det maritime foreningsliv i Esbjerg, og visionen ser ud til at være blevet til virkelighed:

- Vores vision er at skabe en bygning, hvor det rationelle og det poetiske mødes i en symbiose. En symbiose mellem havets bevægelser, lysets vandring og det lavpraktiske og hverdagsagtige.

- En symbiose mellem rumlige oplevelser og praktikalitet. En symbiose mellem det fine og det rå, det sociale og det sportslige, og siger Thomas Kock.

Tegnestuerne Werk og norske Snøhætta er i samarbejde med Esbjerg Kommune lykkedes med at skabe en markør og et lysende punkt ved kysten.

Prisen blev uddelt torsdag aften i Cannes til det årlige Mipim Awards show. Mere end 200 projekter fra 39 lande var nomineret og konkurrerede i 10 kategorier. Prisen uddeles ud fra en 60/40 vægtning af stemmer fra en jury og stemmer fra Mipim-delegerede.

-dc

15/3 2024