Aktuelle nyheder - Byggeri

Nu vender boligmarkedet

Nu vender boligmarkedet

Ifølge Boligsiden.dk blev der i 3. kvartal solgt 23 procent FÆRRE boliger end i 2. kvartal, og generelt er boligsalget nu tilbage på niveauet fra før corona-pandemien.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det er primært enfamiliehusene, som holder dampen oppe på boligmarkedet, mens salget af både ejerlejligheder og sommerhuse nu ligger under eller på niveau med situationen i 2019.

Bo Sandberg, der er boligøkonom i Dansk Industri fortæller, at der i september blev handlet en bolig et sted i landet cirka hvert femte minut døgnet rundt. Facit for hele 2021 er en bolighandel cirka hvert fjerde minut.

- Boligmarkedet nærmer sig nu en normaltemperatur - i hvert fald hvad antal handler angår. Parcelhusmarkedet svinger ikke lige så kraftigt og hurtigt, som markedet for ejerlejligheder og sommerhuse, og det er da også den fortsat stabile hushandelsaktivitet, der sandsynliggør, at 2021 ender med at blive et rekordår på boligmarkedet, siger boligøkonomen.

12.100 flere bolighandler i år
Ifølge Bo Sandberg tilpasser priserne sig lidt langsommere end handelsaktiviteten:

- Men det er kun et spørgsmål om 1-2 måneder før de tocifrede procentvise årlige prisstigninger er lagt helt bag os. Der har foreløbig i 2021 været hele 90.200 bolighandler. Det er 12.100 flere end på samme tidspunkt i rekordåret 2020. Så selvom salgsaktiviteten går ned i resten af året – blandt andet fordi en række boligkøb blev fremrykket under corona og så populært sagt vil ’’mangle’ i de kommende måneder - tyder alt på, at 2021 ender med ny rekord for et højt antal bolighandler på grund af det helt ekstreme 1. kvartal i år, siger Dansk Industris boligøkonom.


Læs mere om Byggeri

18/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.