Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Paradoksproblem er ødelæggende for energirenoveringAdministrerende direktør Jannick Nytoft, EjendomDanmark. .

Paradoksproblem er ødelæggende for energirenovering

30 procent af cirka 400 ejendomsaktører mener ifølge en ny undersøgelse, at klima- og energirenoveringer er den vigtigste udfordring, den nye regering bør forholde sig til

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Øverst på ejendomsudlejernes ønskeseddel til den nye regering er bedre betingelser for klima- og energirenoveringer. Det viser en analyse fra EjendomDanmark

Når der ikke sker mere på den front, skyldes det ifølge et stort flertal på 65 procent af deltagerne i analysen, at branchen reelt ikke har noget økonomisk incitament til at investere i energirenovering:

- Vi skal have flyttet fokus over på energirenoveringer af bygninger. De står for 40 procent af det samlede energiforbrug, der kommer fra bygninger, svarende til 36 procent af CO2-udledningen. Derfor er det lidt ærgerligt, at klimadebatten næsten kun handler om rødt kød og flyrejser, siger administrerende direktør hos EjendomDanmark, Jannick Nytoft.

Økonomisk fordelagtigt
Han mener, at det er på tide, at ejendomsbranchen kommer ind på radarskærmen, når der tales om klima:

- Vil man have noget, hvor det samfundsøkonomisk for alvor kan betale sig – og hvor omkostningerne er forholdsvis lave – er det netop energirenoveringer. Det er ikke nødvendigvis billigt at energirenovere en bygning, men set i forhold til andre måder at nedbringe CO2-udslippet på, kan det være økonomisk fordelagtigt. Det konkluderer Klimarådet i deres rapport fra juni 2017, hvori energirenovering af bygninger netop fremhæves som en samfundsøkonomisk billig måde at lette omstillingen frem mod 2050.

Kun lejeren får fordelen
Det kommer ikke som nogen overraskelse for Jannick Nytoft, at klimaspørgsmålet lander i toppen af den aktuelle undersøgelse. Han understreger, at der er et helt grundlæggende paradoksproblem:

- Ejer du en bygning og ønsker at energirenovere den, ender det med, at lejeren får fordelen. Du har ikke mulighed for at hæve huslejen. Det skal være økonomisk bæredygtigt og give mening for ejeren – ellers kommer det ikke til at ske, siger Jannick Nytoft, der håber på en politisk dialog om at få en konkret handlingsplan på plads.

Læs mere om Byggeri

14/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder