Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Pris til ungdomsboliger med løbebane på tagetJohannes Rosseau.

Pris til ungdomsboliger med løbebane på taget

Danske Christensen & Co arkitekter har netop modtaget den svenske Bostadspriset 2018 for deres 347 ungdomsboliger i Uppsala

Del artiklen på

Basketbane og en løbebane, der i den svenske vinter bliver omdannet til langrendsskibane på taget, store fællesarealer og veldisponerede studieboliger med hems, cafe, restaurant og dagligvarebutik i stuetagen. Alt dette er ingredienserne i Inspirationen ungdomsboliger, som Christensen & Co arkitekter netop har modtaget den svenske Bostadspriset 2018 i Stockholm.

- Vi har prøvet af, hvor mange muligheder, der er for at skabe små og gode lejligheder med rigtig mange kvaliteter både inde og ude: Hems, masser af dagslys indenfor og ikke mindst alle de fælles funktioner som løbe- og basketbanen på taget betyder, at der er et enormt fællesskab mellem beboerne, siger Michael Christensen, der er kreativ direktør og stiftende partner hos Christensen & Co Arkitekter.

Tegnestuens fokus er ikke primært boliger, men fordi bygherre Rosendals Fastigheter har haft et stort ambitionsniveau, en masse gode ideer og en stor lydhørhed overfor utraditionelle løsninger, var Christensen & Co straks med på samarbejdet. Og det har resulteret i de atypiske ungdomslejligheder med hems, en rumhøjde på 3,7 meter og balkon eller altan til alle lejligheder.

- Da vi i vinter så, hvordan der blev kørt langrendski i højt fart på taget, kiggede vi på hinanden og var enige om, at det var lykkes over al forventning at få skabt et byggeri, hvor der virkelig er fællesskab og aktivitet samtidig med, at alle m2 er rigtig godt udnyttet, fortæller partner i Christensen & Co, Mikkel Hermann Sørensen.

Særlig stemning i karakteristisk bygning
Projektet i Uppsala består af en stor karré omkring en indre frodig gårdhave, og bygningens samlede tagflade er ét samlet aktivt oplevelseslandskab med løbebane, vestvendte solterrasser, streetbasket samt og fitnesslokaler. I stueetagen er bl.a. en stor dagligvarebutik samt café og restaurant, som integrerer bygningen i lokalområdet.

Boligerne varierer i størrelser fra 27 m2 til 38 m2 . Den imponerende loftshøjde muliggør en sovehems oven på badeværelserne. Alle boliger har balkon eller fransk altan og 3,4 meter høje vinduespartier i nordsvensk lærketræ, som skaber en helt særlig stemning i de små lejligheder. Facaden er lys og venlig med mange karnapper, hvilket skaber et karakteristik relief på bygningen, som gør den til en skulpturelt indslag i byens rum.

Juryens motivation:
- Projektets grundlæggende ambition er at integrere boligerne med omgivelsernes rige udvalg af mødesteder og yderligere øge bydelens karakter den udprægede fælles sammenhæng. Husets generøse rekreative rum på flere plan, taglandskabets mødesteder, grønne områder og træningsområder giver gode muligheder for spontane møder. Bygningsvolumenet, der er konsistent gestaltet i et repetitivt og velproportioneret modulsystem, rummer innovative og veludførte lejlighedsløsninger.

Om projektet
347 ungdomsboliger med café, restaurant og dagligvarebutik i Uppsala
Bygherre: Rosendal Bostäder D AB
Areal: Ca. 21 000 m2
Etager, højde etc.: 5,5 etager med gård og tagterrasse
Færdigt: 2016
Samarbejdspartnere: Jernbron arkitekter, Uppsala, Byggteknik Stockholm, Rambøll Uppsala

-kj

Læs mere om Byggeri

21/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder