Aktuelle nyheder - Byggeri

Projekt søger bygherrer til eksempelbyggerier med lavt klimaaftrykMålet med initiativet 'Boligbyggeri fra 4 til 1 planet' er at skabe bæredygtige nye boliger med respekt for de ressourcer, der er til rådighed på planeten. Kreditering: Claus Bjørn Larsen.

Projekt søger bygherrer til eksempelbyggerier med lavt klimaaftryk

Hvis fremtidens boliger skal være grønne nok, er der behov for ambitiøse bygherrer, som sætter kursen. Det mener Villum Fonden og Realdania, som nu står klar med økonomisk støtte til dem, der vil udvikle og opføre klimavenlige eksempelbyggerier

Del artiklen på

Det er ikke nemt at bygge attraktive boliger med et klimaaftryk på kun en fjerdedel af det normale. Ikke desto mindre er det, hvad initiativet ’Boligbyggeri fra 4 til 1 planet’ - som Villum fonden og Realdania står bag - nu søger ambitiøse bygherrer til at gøre.

Udfordringen går ud på at vise, hvordan man i Danmark kan bygge boliger med en klimabelastning på 2,5 kg CO2 pr. m2 pr. år. Det er så stor en udfordring, at initiativet er klar til at støtte de bygherrer, som vil finansiere, udvikle og opføre eksempelbyggerier, der ikke alene har et markant lavere klimaaftryk, men også er skalerbare. Byggerier, der kan inspirere resten af branchen til at gå i en grønnere retning.

Parat med præmie
Boligbyggeri fra 4 til 1 planet har afsat midler til udviklingsaktiviteter rundt om eksempelbyggerierne. Det eksempelbyggeri, som opnår det laveste dokumenterede klimaaftryk, vil blive præmieret.

- Det er en kæmpe opgave, som hverken bygherrer, rådgivere eller entreprenører kan løfte alene. Det vil kræve både udvikling og innovation fra den enkelte bygherre. Samtidig er det vigtigt, at der er et samarbejde og sker vidensdeling mellem projekterne, så erfaringerne fra de enkelte projekter hurtigst muligt når ud til resten af byggebranchen, siger Stig Hessellund, projektchef i Realdania.

Han suppleres af Michael K. Rasmussen, projektchef på vegne af Villum fonden.

- Hvis vi skal nå i mål med en klimareduktion på 75 %, er det helt nødvendigt at bygherrer med mod og visioner er med til at finde løsningerne. Vi tror på, at der er bygherrer, som er klar til at sætte deres præg på fremtidens boliger. Og vi håber, at mange vil melde sig, siger Michael K. Rasmussen.

Deadline i november
Interesserede bygherrer kan læse mere om betingelserne for deltagelse på 4til1planet.dk

Ansøgninger skal afleveres senest d. 18. november 2022 kl. 12.00. Der forventes opstart af udvikling og projektering i første kvartal 2023. Forløbet administreres af det rådgivende ingeniørfirma MOE.

Ansøgningsfeltet er inddelt i tre bygherrekategorier:

- Eksempelbyggerier for private bygherrer - etageejendomme og rækkehuse.
- Eksempelbyggerier for almene boligorganisationer - etageejendomme og rækkehuse.
- Eksempelbyggerier for husbyggere - 1-families- eller klyngehuse.

De enkelte boligtyper er ikke skarpt defineret, da Boligbyggeri fra 4 til 1 planet ønsker at skabe plads til idéudvikling.

-tmk

Læs mere om Byggeri

27/9 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.