Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Rejsegilde for Realdanias første seniorbofællesskabSeniorfællesskabet er det første af sin art, som Realdania står bag og opføres med afsæt i et partnerskab mellem PKA, Realdania og projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S.

Rejsegilde for Realdanias første seniorbofællesskab

Realdanias første seniorbofælleskab på Grønttorvet i Valby har netop haft rejsegilde og kommer til at inspirere ejendomsbranchen til lignende boligtyper i hele Danmark

Del artiklen på

Undersøgelser fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser, at livskvaliteten stiger, når ældre bor sammen med andre ældre. Der var derfor smil og glæde på Grønttorvet, hvor der i den nye Københavnske bydel onsdag var rejsegilde for et nyt seniorbofællesskab bestående af 49 lejeboliger med tilhørende fællesarealer.

Seniorfællesskabet er det første af sin art, som Realdania står bag og opføres med afsæt i et nyt partnerskab mellem PKA, Realdania og projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S.

- Ensomhed stiger med alderen. Men når ældre bor sammen med andre, stiger deres livskvalitet, og de føler sig mindre ensomme. Derfor har Realdania ønsket at kickstarte markedet for bofællesskaber for seniorer over hele landet, fordi vi tror på, at denne boform giver et bedre seniorliv. Vi vil udvikle nye, gode bofællesskaber, med plads til både fællesskab og privatliv, og som alle har råd til at bo i. Det gælder også den gruppe, der har en lavere indtægt, og som på det private marked i dag typisk ikke har adgang til denne type bolig, siger filantropidirektør i Realdania, Anne Skovbro.

PKA klar til flere seniorboliger
PKA, der administrerer pensioner for fire pensionskasser primært inden for social- og sundhedsområdet og i disse år investerer massivt i det danske boligmarked, ser frem til at følge udviklingen af de nye seniorboliger på Grønttorvet.

- Vi er meget glade for samarbejdet med Realdania og FB Gruppen, som har muliggjort byggeriet af seniorboligerne, og som er med til at styrke mangfoldigheden i den Københavnske bydel. Der er et stort behov for denne type boliger, og derfor er vi fra PKA’s side også meget interesserede i at bygge andre og flere seniorboliger rundt om i landet, siger adm. direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen.

Grønttorvet hele livet
Det er projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S, der står bag udviklingen af Grønttorvet, hvor der i disse år opføres 2.300 blandede boliger og en 23.000 m2 stor park. Koncernen har en klar vision om beboersammensætningen for den nye, grønne bydel i København.

- Med seniorbofællesskabet er vi med til at understøtte den mangfoldighed, der er visionen for hele området. Grønttorvet får både familieboliger, seniorboliger og ungdomsboliger med plads til alle typer mennesker, hvor der kan dannes fællesskaber på kryds og tværs. Når Grønttorvet står færdig i 2021 vil området udover familie- og seniorboliger rumme flere daginstitutioner og indkøbsmuligheder, så man kan bo og leve hele livet på Grønttorvet, siger Hans-Bo Hyldig, der samtidig takkede håndværkerne og fremhævede, at rejsegildet var håndværkernes fest.

Seniorboligerne er klar for indflytning i foråret 2019, mens udlejningen starter i august/september 2018. Medlemmer af PKA har fortrinsret til boligerne, og det er medlemmer over 60 år, som kan søge boligerne. Interesserede kan skrive sig op til Grønttorvets nyhedsbrev, hvis de vil følge udviklingen og høre nyt om seniorboligerne.

-jhn


FAKTA:

Om ’Rum og fællesskaber for ældre’
Realdania har afsat 52 mio. kr. til initiativet ’Rum og fællesskaber for ældre’ fra 2016 til 2019. Initiativet omfatter ud over partnerskaber med private aktører som PKA og FB Gruppen også en indsats i den almene boligsektor samt et eksempelbyggeri, som opføres i et yderområde af Realdanias datterselskab Realdania By & Byg. Desuden igangsætter Realdania sideløbende en oplysningskampagne, der opfordrer til, at man i god tid – f.eks. allerede i 50’erne – tager stilling til, hvordan man vil bo i sit seniorliv.

Læs mere om Byggeri

17/5 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder