Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Rygter om byggeopsvingets død er overdrevneFoto: Dansk Byggeri

Rygter om byggeopsvingets død er overdrevne

Jobfesten kører stadig for fuld skrue. Jobskabelsen i bygge- og anlægsbranchen er fra årets start overraskende kraftig med mere end 600 nye job i januar i forhold til december.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det fremgår af en kommentar fra Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg til Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede lønmodtagerbeskæftigelse for januar, at det fortsat går forrygende godt på arbejdsmarkedet.

Tallet viste endnu engang job fremgang – nu på hele 8.100 lønmodtagere, og der var der i alt 2.776.000 personer med lønmodtagerjob i Danmark.

- Det er helt vildt, så godt jobskabelsen er kommet fra start i 2019. Når vi kommer lidt længere hen på året, bliver det dog nok svært at fastholde samme vækst i jobskabelsen som i 2018. Selvom det danske opsving er solidt og kernesundt, så er vi ikke en økonomisk ø, og som lille åben økonomi vil vi uundgåeligt blive ramt af den økonomiske afmatning i blandt andet Tyskland og den politiske usikkerhed i kølvandet på Brexit, siger Bo Sandberg.

Smider ikke guld på gaden
Han peger dog på, at der er så meget inerti på arbejdsmarkedet, at jobfesten stadig kører for fuld skrue.

Udover, at mange virksomheder og brancher fortsat har høj aktivitet, vælger andre virksomheder at holde på arbejdskraften, selvom der ikke er helt så meget gang i hjulene i 2019 som i 2018:

- Dels smider man altså ikke guld på gaden, og dels er det meget ressourcekrævende med nyansættelser, siger cheføkonomen.
Jobskabelsen i bygge- og anlægsbranchen, er fra årets start også overraskende kraftig med mere end 600 nye job i januar sammenlignet med december, når der korrigeres for sæsonudsving.

Fart på tommestokke og byggekraner
Bo Sandberg advarer dog om, at fremtidsudsigterne for byggeriet i 2019 er blevet lidt mere brogede, og at 2018 sluttede med en nedgang i den præsterede arbejdstid i branchen:_

- Men rygterne om byggeopsvingets død er indtil videre overdrevne, og der var i januar fuld fart på både bulldozere, tommestokke og byggekraner. Vi forventer dog fortsat, at 2019 vil blive præget af et todelt marked. På den ene side vil der fortsat være solid aktivitet ved boligbyggeri og renoveringer, mens anlægsbranchen trækker i modsat retning, siger Dansk Byggeris cheføkonom.

Forsigtige forbrugere
I øvrigt viser forbrugertallene, at forbrugerne er forsigtige og har taget hul på 2019 med betydelig skepsis.

Det er ifølge Bo Sandberg fremtidsforventningerne til dansk økonomi og den internationale økonomi, der trækker forventningsdannelsen nedad, mens der fortsat er en positiv bedømmelse af familiernes egen økonomi.

- Med tanke på soliditeten i dansk økonomi, og hvor længe opsvinget efterhånden har varet, ligger forbrugertilliden overraskende lavt – men forbrugerne er forsigtige og allergiske overfor international usikkerhed, vurderer cheføkonomen.

Læs mere om Byggeri

21/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder