LCA
LCA
scroll
Stark Group opkøber norsk flisevirksomhedFagFlis blev etableret i 1996 og er i dag ejet af sine grundlæggere og en gruppe af norske erhvervsfolk.

Stark Group opkøber norsk flisevirksomhed

Norske FagFlis bliver nu en del af Stark Group. Ifølge Stark Groups direktør er købet en del af en vækststrategi, som går ud på at styrke forretningen inden for en række områder som fliser, tag og facade

Stark Group har underskrevet en aftale om køb af norske FagFlis, der er en norsk distributør og forhandler af fliser til håndværkere, og dets svenske søsterselskab.

Virksomheden dækker i dag hele Norge med udgangspunkt i 13 egne forretninger og 12 franchiseforretninger. Dertil kommer tre forretninger i Stockholm, Göteborg og Uppsala, der er tre af Sveriges fire største byer og vækstzoner.

Med opkøbet tager Stark Group et vigtigt skridt i at styrke sin norske forretning, Neumann Bygg, som i dag er virksomhedens mindste.

Fokus på fliser
Samtidig fortsætter virksomheden sin delstrategi om at vokse inden for specialistområder som fliser, tag og facade, samt vand og afløb. I 2019 købte Stark Group den tyske flisevirksomhed, Keramundo, som et af flere brands i Stark Groups tyske virksomhed, der i dag udgør tæt på halvdelen af virksomhedens samlede omsætning. Siden er svenske Kakeldax og Centro Kakel & Klinker kommet til.

FagFlis har en årlig omsætning på mere end 550 mio. kr.

Adm. direktør for Stark Group Søren P. Olesen siger:

- Specialistområder som fliser spiller en mere og mere vigtig rolle i vores vækststrategi. Historisk har vi været stærkest i generalistmarkedet for tunge byggematerialer. Siden købet af vores tyske flisespecialist, Keramundo, har vi lært, at vores fokus på høj faglighed, rådgivning og service passer godt til specialistområderne.

Opkøbet af FagFlis er betinget af myndighedsgodkendelser. Parterne oplyser ikke de økonomiske og juridiske detaljer i transaktionen.

-tmk

7/11 2022