Aktuelle nyheder - Byggeri

Transportministeren: Dårligt politisk håndværk af min forgænger

Transportministeren: Dårligt politisk håndværk af min forgænger

Den nye transportminister, Benny Engelbrecht, var tirsdag kaldt i samråd i Folketinget, hvor hans forgænger, Ole Birk Olesen (LA) ville vide mere om regeringens planer for infrastrukturområdet

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Ole Birk Olesen henviste i sin begrundelse til, at ministerens partikolleger i valgkampen flere steder i landet havde udstedt løfter om gennemførelse af de samme infrastrukturprojekter, som den tidligere regering ønskede i sin infrastrukturplan, men at den nye transportminister indtil nu har været forbavsende tavs på området.

Ole Birk Olesen pegede dels på flere motorvejsprojekter i Jylland, herunder den tredje Limfjordsforbindelse, ligesom han senere nævnte Hillerødmotorvejen, Frederikssundsmotorvejen og Kalundborgmotorvejen samt den københavnske havnetunnel.

Det blanke papir
Men Benny Engelbrecht var ikke til at lokke ud af skjulet, og han henviste til, at der senere på efteråret indkaldes til forhandlinger med alle Folketingets partier for at finde frem til en bredt forankret politik for fremtidens danske infrastruktur – det berømte/berygtede ’blanke papir’.

Det fik både Ole Birk Olesen og Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen til at pege på, at flere af regeringens støttepartier, ikke mindst Enhedslisten, slet ikke ønsker flere motorveje i Danmark.

Efter plan uden flertal
Benny Engelbrecht afviste efter samrådet, at han havde været uklar i sine udtalelser og henviste over for BygTek blandt andet til, at den tidligere regering efterlod en plan, der ikke er flertal for:

- Det var dårligt politisk håndværk af den tidligere transportminister, at han ikke sikrede et bredt politisk flertal for sit forslag til en infrastrukturaftale. Vi har i Danmark en tradition for, at der indgås brede aftaler på transportområdet. Og Socialdemokratiet præsenterede allerede i januar et forslag til en bred infrastrukturaftale. Vi var klar til at forhandle, siger Benny Engelbrecht.

Usikkerhed skyldes tidligere regering
Han afviser, at allerede besluttede motorvejsprojekter er skrinlagt, og at det er den tidligere regerings skyld, hvis der er skabt usikkerhed rundt om i landet:

- Jeg glæder mig dog meget over, at Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen klart har tilkendegivet, at Venstre vil gå aktivt ind i forhandlingerne om en ny infrastrukturaftale. Jeg savner en tilsvarende melding fra Liberal Alliance, siger den nye transportminister.

Regeringen står ved skillevej
Netop Kristian Pihl Lorentzen advarede mod at lade den yderste venstrefløj få for stor indflydelse på infrastrukturplanen, og han sagde efter samrådet til BygTek:

- Vi fik ikke mange svar ret meget og der er stadig et blankt stykke papir fra regeringens side, når det gælder investeringer i fremtidens infrastruktur. Regeringen skal nu finde sine egne ben – om de vil imødekomme Enhedslisten langt hen ad vejen og finde næsten 15 milliarder kroner til Togfonden, eller om de vil imødekomme os andre, der kæmper for en række nødvendige vejinvesteringer rundt om i landet, som er vigtige for både virksomhederne og deres pendlende medarbejdere. Regeringen står ved en skillevej, og nu må vi se, hvad den vælger.

Manglende milliarder kommer til at gøre ondt
Kristian Pihl Lorentzen erkender, at det kan være fornuftigt af den nye transportminister at begynde med ’et stykke blankt papir’, men samtidig efterlyser han en tilkendegivelse af, om regeringen holder fast ved en ny jernbane gennem Østjylland til 10 milliarder kroner:

- Holder man fast i jernbanen for at tækkes Enhedslisten og SF, mangler der mere end ti milliarder kroner til vejene, og det kommer til at gøre meget ondt flere steder i landet. Der er en lang række projekter i ’den blå plan’, der udsættes mange år, hvis regeringen vil tækkes Enhedslisten, slutter Kristian Pihl Lorentzen.

Vil du høre hele interviewet med transportminister Benny Engelbrecht og Kristian Pihl Lorentzen, skal du trykke på nedenstående link

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3695&T=Dårligt politisk håndværk af tidligere transportminister

Læs mere om Byggeri

20/8 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder