Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Unge iværksættere får støtte til at forbedre byggerietBoligfonden Kubens bestyrelse sammen med det nye kuld af iværksættere. Foto: Marie Leth.

Unge iværksættere får støtte til at forbedre byggeriet

I går bød Boligfonden Kuben velkommen til et nyt kuld af unge håbefulde iværksættere, da fonden uddelte sit traditionsrige Spirekasselegat

Del artiklen på

Boligfonden Kuben arbejder for at fremme nytænkning og bæredygtighed indenfor byggeriet, og i 2005 stiftede fonden Spirekassen for at give byggeiværksættere med en god ide et springbræt til at realisere deres ideer. Det har givet grobund for vidt forskellige projekter lige fra kunstig intelligens i byggeriet over oppustelige byrum til bæredygtig hampebeton. Fælles for iværksætterne er et ønske om at gøre en forskel og en vilje til at tænke nyt i en ellers traditionel branche, lyder det fra bestyrelsesformand for Boligfonden Kuben Karen Mosbech:

- Jeg glæder mig altid til at møde det nye kuld af byggeiværksættere, som står klar til at indtage verden. De har gåpåmod og ideer, der går imod strømmen. Jeg er stolt over, at vi i Boligfonden Kuben kan give dem et skub til at få deres ideer udover rampen.

Skubbet består i et legat på 25.000 kr. og muligheden for at deltage i et mentorforløb med professionelle indenfor byggebranchen, så ideen kan spire og vokse sig stor.

Præfabrikerede tagtækkede paneler
En af dette års legatmodtagere er Kathryn Elizabeth Larsen. Hun har fået støtte til sit arbejde med at udvikle præfabrikerede tangtækkede paneler, som kan bruges på taget og til isolering. Tang er et bæredygtigt byggemateriale, som har været anvendt på Læsø gennem århundreder. Kathryn Elizabeth Larsen drømmer om, at det en dag kan blive et moderne byggemateriale:

- Jeg er virkelig glad for støtten. Legatet giver mig mulighed for at arbejde videre med min opfindelse og måske i sidste ende få den produceret. Det ville være en drøm at se tangpanelerne i et byggemarked, siger Kathryn Elizabeth Larsen, der kom til Danmark fra USA for tre år siden og studerer på KEA.

Digital sporing af byggeelementer
En anden modtager af legatet er firmaet Cikotag, der består af syv bygningskonstruktører fra Via University College. De arbejder på at udvikle en digital anordning til præfabrikerede elementer, der gør det muligt at gemme informationer om elementet i skyen, så elementet kan bruges igen, når bygningen skal rives ned.

- Vi vil bruge nogle af pengene på at få hjælp til at gøre vores opfindelse mindre, så den lettere kan integreres i et byggeelement. Vi glæder os meget til at komme i gang, siger en glad Rasmus Pedersen fra Cikotag.

De unge iværksættere mødes næste gang i efteråret, når mentorforløbet starter op.  

-kj

Læs mere om Byggeri

20/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder