Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Verdens største fundamenter fremstillet på rekordtid med dansk rådgivning

Verdens største fundamenter fremstillet på rekordtid med dansk rådgivning

Mere end dobbelt så hurtigt som normalt er de to første af i alt 500 offshore vindmøllefundamenter i den kinesiske Guangdong-provins blevet designet og fremstillet med dansk rådgivning

Del artiklen på

Kina har besluttet at sætte turbo på udbygningen af havvind; alene i Guangdong-provinsen er der ambitiøse planer om at installere 15 til 20 GW. Til sammenligning har hele Europa i øjeblikket installeret under 20 GW.

Monopælene ved Guangdong er ikke blot verdens største – de har hver en vægt på 1.600 ton sammenlignet med den hidtidige rekord på godt 1.300 ton. De står også på den hidtil største vanddybde, man har set i Kina: 37 meter.

Parkerne skal opstilles ud for de hurtigt voksende kinesiske millionbyer Shenzhen og Jieyang.

Kina vil mindske luftforurening
- Guangdong-provinsen har den højeste BNP i Kinas fastland og er et af Kinas mest velhavende og befolkningsrige provinser, siger Zhang Yi, Chief Engineer hos den kinesiske projektudvikler SPIC Guang-dong Electric Power Co., Ltd.

- Vi ser en stigende efterspørgsel på energi i provinsen samt et krav om at reducere luftforurening i byerne. Befolkningens efterspørgsel på ren energi kan vi imødekomme med vindenergi, som nu kan konkurrere prismæssigt med kul og andre fossile brændsler. Dette understreger behovet for en vindmøllepark og vi arbejder hårdt for at etablere vindmøllerne hurtigst muligt, siger Zhang Yi.

Rambøll satte rekord
De to første monopæle blev designet og fremstillet på rekordtid. SPIC’s efterspørgsel på høj kvalitet og hastighed var udslagsgivende for, at Rambøll blev valgt som Lead Designer på projektet.

- Rambøll har færdiggjort designet af de to monopæle på rekordtid, således at design og fabrikation har taget mindre end fem måneder, hvilket er to til tre gange hurtigere end normalt. Vores omfattende erfaring med design af havvindmølleparker i Europa samt vores in-house design program gjorde den hurtige færdiggørelse af designet mulig, fortæller Søren Juel Petersen, som er Global Market Director i Rambøll.

Rambøll bag 60 procent af verdens havmøllefundamenter
Rambøll har arbejdet med havvind i Kina siden 2004 og blev i 2015 som første ikke-kinesiske rådgiver hyret til at designe en af landets største havvindparker SPIC Binhai North H1 i Jiangsu-provinsen nord for Shanghai. Siden er der kommet fire andre designordrer i Kina, ikke mindst som følge af, at Rambøll står bag 60 procent af verdens havmøllefundamenter.

-jhn

Læs mere om Byggeri

14/2 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder