Aktuelle nyheder - El & Belysning

Luk sommerhuset HELT ned for vinteren

Luk sommerhuset HELT ned for vinteren

Du sparer både penge og CO2 ved at lukke sommerhuset ned for vinteren. Høje elpriser giver en ekstra fordel i år.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Selv om det endnu ikke er helt vintertemperaturer, er det på tide at overveje, om ikke temperaturen i sommerhuset skal skrues ned.

For enten man holder sommerhuset frostfrit om vinteren - eller lukker helt for varmen – er det ifølge kontorchef i Energistyrelsen, Anders Gerhard Jørgensen, en god idé for både klimaet og pengepungen.

Han peger på de rekordhøje energipriser, der hærger danskernes private økonomi, og siger:

- Det bliver en dyr fornøjelse at holde sommerhuset frostfrit til vinter. Derfor er det en god idé at overveje at lukke sommerhuset helt ned for vinteren i år, siger han.

Store forskelle i sparepotentialet
Sommerhuse er meget forskellige, og der er derfor store variationer i sparepotentialet for det enkelte sommerhus.

Én af de ting, der kan betyde meget for varmeudgiften, er, om der varmes med varmepumpe eller elradiatorer.

- En luft til luft-varmepumpe bruger langt mindre strøm end elradiatorer og kan typisk halvere udgiften til opvarmning af sommerhuset. Varmepumpe er generelt den bedste måde at varme sit sommerhus på, siger kontorchefen.

Elradiatorer er stadig den mest udbredte varmekilde i sommerhuse, men opvarmning med varmepumpe bliver også mere og mere udbredt.

Prøv sommerhustesten.dk
Energistyrelsen har udviklet en onlinetest ’SommerhusTesten’, der kan hjælpe med at træffe de rette valg:

- Ved at tage SommerhusTesten kan du på to minutter få en oversigt over relevante tiltag, der kan spare penge og CO2 i netop dit sommerhus. Det giver dig inspiration til et bedre, mere klimavenligt sommerhus, der er rart at være i, siger Anders Gerhard Jørgensen.

En luft til luft-varmepumpe giver 3-4 gange mere varme for pengene end elradiatorer. En varmepumpe vil typisk halvere udgiften til varme i et sommerhus, hvor man beholder et par elradiatorer i eksempelvis bade- og soveværelse.

Læs mere om El & Belysning

19/10 2021
BelysningBæredygtig belysningIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.