LCA
LCA
scroll
Udvikler nyt kompetence- og teknikhus og håber på DGNB guld med hjertecertificeringBygningen består af 640 kvadratmeter nyt kontor, som DGNB certificeres samt 590 kvadratmeter der ombygges og renoveres iht. BR18.

Udvikler nyt kompetence- og teknikhus og håber på DGNB guld med hjertecertificering

Den 8. december indvier Elcon deres nye kompetence- og teknikhus i Holstebro. Her kan kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere få en guidet rundtur i de nye rammer, der er bygget med henblik på at opnå certificeringen DGNB guld med hjerte

Efter en ambitiøs byggeproces, hvor der er tænkt i nye muligheder inden for grøn omstilling, indvier Elcon nu sit nye kompetence- og teknikhus i Holstebro.

Den 8. december fra 13:00-15:00 kan kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere få en guidet rundtur i de nye omgivelser. Derudover vil Elcon, NRGi og Hans Christen Østerby (S), borgmester i Holstebro Kommune, sige et par ord på indvielsesdagen.

Igennem hele byggeprocessen har Elcon og totalentreprenøren Gråkjær tænkt nøje over materialevalg og opførelse. Teknikhuset er hovedsageligt bygget i lette materialer som træ og fiber, og den kemi, som anvendes, er svanemærket.

- Vores plan for byggeriet var at se, hvor langt vi kunne komme med at sikre en intelligent bygning med et godt indeklima, der kun bruger den nødvendige energi. Vi rådgiver hver dag virksomheder i de nyeste eltekniske løsninger, som gør en positiv forske. Det skal vores nye rammer selvfølgelig også afspejle, fortæller Jesper Godsk, som er servicechef i Elcon i Holstebro.

Elcon har bygget det nye hovedkontor med henblik på at opnå certificeringen DGNB guld med hjerte for første gang. Hjertecertificeringen stiller krav til blandt andet indeklima, akustik, lys og temperaturer og skal sikre et sundt og æstetisk miljø for de mennesker, der skal opholde sig i bygningen.

Den nye bygning skal desuden leve op til kravene i den frivillige bæredygtighedsklasse, FBK.

- En DGNB-guld certificering med hjerte og bæredygtighedsklassen FBK betyder, at vi har skulle øge vores dokumentation og kvalitetssikring. Vi har også skulle indtænke livscyklusvurderinger (LCA), som allerede er et krav, og kommende krav som livscyklusomkostninger (LCC) tidligt i processen.

Det er Elcon, der står for de eltekniske løsninger, vvs samt ventilation på byggeriet. Det kommer også til udtryk i indretningen, hvor teknikken kommer frem i lyset – teknikrummet agerer showroom og er det første man møder, når man træder ind, mens flere installationer er synlige.

Bygningen kommer til at huse 70 medarbejdere fra Elcon, der tidligere sad i Holstebro, Struer og Skive. Det inkluderer elektrikere, køle- og ventilationsteknikere, programmører og administrativt personale.

Gråkjær er totalentreprenør på opgaven, mens Elcon er bygherre og står selv for eltekniske opgaver, vvs samt ventilation.

4/12 2023