left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Ajos sikrer strøm, vand og varme til Nyt Sund i Odense Ajos sikrer de nødvendige løsninger under opførelsen af Nyt Sund. Her er servicemontør Kim Steenberg Carlsen (tv.) og vvs-montør Dennis Kloe Sass ved at installere byggevand.

Ajos sikrer strøm, vand og varme til Nyt Sund i Odense

SPONSORERET INDHOLD: Udlejningsvirksomheden er i gang med en af de største enkeltstående byggestrømsager – som også gælder opvarmning - i forbindelse med Nyt OUH/SDU-projektet

Del artiklen på

I Odense er Syddansk Universitet (SDU) og det nye Odense Universitetshospital (Nyt OUH) ved at blive sammenbragt i mere end en forstand. De to selvstændige organisationer skal fremover arbejde tættere sammen, og nu bliver de også helt konkret bygget sammen i form af Nyt Sund-bygningen.

Indtil byggeriet står færdigt, er det Ajos' opgave at sikre den nødvendige byggestrøm, vandtilførsel og interimsopvarmning, så projektet kan forløbe planmæssigt.

- Vores folk har været i gang på projektet i cirka et år. Mens byggeriet tager form, er der behov for strøm til lys, maskiner og redskaber, og vi sørger også for vandforsyning til byggeriet, samt opvarmning der overholder arbejdsmiljøkravene, hvad der samtidig betyder, at arbejdet kan forløbe i en behagelig temperatur, siger Jan Frandsen, afdelingschef for Midlertidige Installationer i Ajos.

Han har lige nu tre medarbejdere i gang på byggepladsen, og det vil blive øget til seks, når byggeriet for alvor kommer i omdrejninger. Ajos har tidligere leveret til store byggeprojekter. Blandt andet opførelsen af Nordfløjen på Rigshospitalet i København og Bestsellers 12 etagers hovedsæde på havnen i Aarhus. Begge store og markante byggeprojekter.

- 50.000 m2 er et meget stort areal. Det er en af vores største enkeltstående byggestrømsager nogensinde, og samtidig bliver det også en kæmpestor opvarmningssag, vi monterer og servicerer, fastslår Jan Frandsen.

Ajos anvender op til fem mobile fjernvarmevekslere over tid, når bygningen skal varmes op. De yder hver 800 kW og kobles direkte på fjernvarmerørene. Til sammenligning bruger en normal husstand på 100 m2 ca. 4 kW til opvarmning. Fra varmevekslerne sendes varmen ud i byggeriet via varmeslanger. I alt fem kilometer varmeslanger vil under byggeriet blive ophængt.

- Vi har prøvet det mange gange før. Det er en gennemprøvet løsning, vi leverer. Det er blot igen i meget stor skala, siger Jan Frandsen.

Artiklen fortsætter under billedet...
Elektriker Torben Steen Nielsen monterer LED-armaturer indvendigt i byggeriet.

En lang række undertavler
Strømmæssigt leverer Ajos blandt andet to store hovedtavler, som hver leverer 1250 ampere. Dertil kommer en lang række undertavler og rigtig mange kilometer kabler.

- Afstandene er den store forskel i forhold til andre projekter, vi har leveret til. Det er desuden et krav, at vores installationer ikke hænger i vejen for de permanente installationer. Vi har en meget lille margen at hænge op på, men det er vi vant til, og vi kan selvfølgelig løse opgaven, siger Jan Frandsen.

Det er ligeledes Ajos, der sikrer den rette belysning for byggepladsens aktører. I alt opsættes mere end 50 LED-lysmaster, som hver er op til 12 meter i højden. Sammen med LED-armaturer og LED-projektører sikrer de byggeriets fremgang, når mørket indfinder sig.
Læs mere om EntreprenørMateriel

8/10 2020
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggerådgivningByggestrømContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.