LCA
LCA
scroll
En schweizerkniv på hjul Generelt udmærker Thalers minilæssere sig ved en høj lasteevne størrelsen taget i betragtning. Thalers minilæssere er på Kloakmessen på stand A-1124.

En schweizerkniv på hjul

Hvis man tager  til Kloakmessen den 25.-26. januar for at finde sig en ny minilæsser, er tyske Thaler et godt bud på en maskine, der kan løse flere opgaver og løfte mere, end man skulle tro

For nogle entreprenører, landmænd og håndværkere er en minilæsser den schweizerkniv i maskinparken, man tyer til, når pladsen er trang, terrænet ustabilt og læsset tungt. Og der er mange brands om buddet, hvis minilæsseren skal skiftes ud.

- Thaler er måske ikke det mest kendte brand inden for minilæssere, men denne tysk-producerede maskine er værd at overveje, hvis man skal investere nyt, siger Rasmus Hvergel, ansvarlig for importen af det tyske mærke for Skjern Maskinforretning.

I Danmark forhandles og serviceres Thaler minilæsserne på 21 lokationer rundt omkring i hele landet. Thaler har været på markedet siden 1997, hvor far og søn udviklede en minilæsser til egen gård for at erstatte traktoren med frontlæsser, som var brudt sammen. Da naboer udviste interesse for maskinen, begyndte produktionen at forme sig. Her er altså tale om en producent, der fra egen erfaring kender vigtigheden af, at de maskiner, man udvikler, bliver ved med at køre.

Minilæsserne har som vigtigste formål at spare ejeren for tid. Derfor er der allerede under udviklingsstadiet fokus på at skabe en minilæsser, der kræver mindst mulig vedligeholdelse. Dette gøres bl.a. med høj-kvalitets komponenter, lettilgængelige vedligeholdelsespunkter og hydrauliske løsninger fremfor elektriske løsninger af den simple årsag, at udskiftning af en hydraulikslange er meget lettere og billigere end en elektronisk reparation.

I takt med den stigende efterspørgsel er virksomheden vokset organisk, og i dag er der 70 ansatte på fabrikken i Bayern. Her foregår udvikling og produktion under samme tag for at sikre fuld kvalitetskontrol, og produktprogrammet spænder vidt; fra den mindste læsser, der med en bredde på 88 cm kan køre igennem en almindelig døråbning og samtidig har en tiplast på 600kg, til den stærkeste model, 4275T, der er udstyret med en 72HK Yanmar motor og har en tiplast på 3 ton.

Til Kloakmessen medbringer Thaler en 2438L og en 3448L. Sidstnævnte har patenteret højdejusterbart ROPS & FOPS-tag, der muliggør sænkning af taget med 25 cm. Den model bruges til de opgaver, der kræver kræfter og er dermed ideel til flytning af sand/jord eller håndtering af paller med fliser. Skal der drejes ekstra skarpt, fås denne model også med en prisvindende kombination af knæk- og 4-hjulsstyring.

Alle maskinerne er designet med ergonomi og godt udsyn i fokus og kan tilpasses specifikke opgaver med ekstraudstyr såsom lukket kabine med varme og radio, ekstra arbejdslys eller forskellige hydrauliske funktioner. Derudover findes der et væld af redskaber til alle mærkets minilæssere.

-dc

15/1 2024