Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Fuld kontrol over teleskoplæsseren fra mandskabskurvenManitou MRT3060 Vision + rummer alle de samme egenskaber som forgængeren MRT3050 - plus en række forbedringer.

Fuld kontrol over teleskoplæsseren fra mandskabskurven

SPONSORERET INDHOLD: Med investeringen i en Manitou teleskoplæsser model MRT3060 Vision+ har tømrermester Finn Hansen både effektiviseret sine medarbejderes arbejdsdag og sparet dem for mange ture ind og ud af mandskabskurven

Del artiklen på

Egentlig gik Finn Hansen ikke med planer om at udskifte sin eksisterende Manitou teleskoplæsser model MRT3050P+. Den var 2,5 år og havde cirka 1200 timer på tælleren, og så var den et effektivt redskab, når Finn Hansen og hans medarbejdere byggede landbrugshaller i stort antal.

Men da Scantruck præsenterede ham for den nye MRT3060 Vision + teleskoplæsser, var han ikke i tvivl.

- Den helt store forskel er, at man nu lovligt må flytte teleskoplæsseren med fjernbetjening, mens man befinder sig i kurven. Når man som mig og mine medarbejdere opfører landbrugshaller, kommer man hurtigt til at rende meget ind og ud af maskinen, fordi man skal flytte den til en ny position, inden man kan arbejde videre.

- Jeg tror, vi med investeringen i vores nye MRT3060 sparer mindst 30 ture ind og ud på en arbejdsdag, så Manitous ergonomiske tiltag har virkelig ramt hovedet på sømmet for vores vedkommende. Det er godt for alle medarbejderes komfort, og så er det rigtig meget tid, vi sparer på en arbejdsdag, siger Finn Hansen.

Flytning af teleskoplæsseren med fjernbetjening fra kurven forudsætter, at kurven er under tre meters højde. Hastigheden er tre km/t.

Teleskoplæsseren MRT3060 Vision + kan flyttes med fjernbetjening fra kurven. Det sker med det midterste joystick på fjernbetjeningen.

Begejstrede medarbejdere
Der var ifølge Finn Hansen selv fortsat masser af timer i hans nu tidligere MRT 3050P+, men egenskaberne i MRT3060 Vision+ var tydelig at foretrække.

- Den fejlede ikke noget. Jeg kunne godt have beholdt den, men så havde vi fortsat udfordringerne med at rende ind og ud af den, når den skulle flyttes. Mine folk er ellevilde med den nye Manitou teleskoplæsser. Jeg er selv med ude på opgaverne, og nu vil vi ikke undvære 3060’erens mange finesser, siger Finn Hansen.

Kilden til den forbedrede ergonomi er en særlig tagpladekurv fra Manitou, som Finn Hansen købte med i handlen med Scantruck. Kurven har dobbelt bredde og kan åbne fronten. Den er bygget til at rumme to personer og en hel palle.

- Når vi er sikret med en speciel sikkerhedsline i kurven, er det muligt for os at arbejde fra kanten, men vi kan ikke forlade kurven med linen på. Samtidig kan vi betjene kurven og flytte teleskoplæsseren, mens vi opholder os bagerst i kurven, hvor en dødmandsknap skal aktiveres for at betjene maskinen. Begge dele gør en kæmpe forskel for os, fastslår Finn Hansen.

Hans firma har mange projekter i kalenderen for landmænd, der skal have bygget nye haller. På nogle opgaver kan det knibe lidt med pladsen omkring maskinen, og derfor er Finn Hansen glad for, at der nu er stiger bygget på alle teleskoplæsserens fire sider.

- Nogle gange kommer man til at holde skævt, når man skal anvende stigen ved døren til at komme op på maskinen, så det er en stor hjælp, at der nu er stiger hele vejen rundt på den nye 3060. Samtidig er håndtaget i døren flyttet ned i bunden, så det er nemmere at nå, når man står på jorden, og maskinen er løftet op på sine støtteben, siger Finn Hansen.

Sparring med Scantrucks specialister
I forhold til sin forgænger, MRT3050, er den nye MRT3060 Vision+ forbedret på yderligere punkter. Mens løftehøjde og rækkevidden er uændret på henholdsvis 30 meter og knap 26 meter, er løftekapaciteten øget fra fem til seks ton.

- Motoren går helt anderledes roligt. Vi så det ikke som et problem med 3050’eren, men nu, hvor vi oplever den nye MRT3060 er det tydeligt, at der er sket en udvikling. Den nye teleskoplæsser er mere rolig, støjer mindre og giver færre vibrationer. Det er meget tydeligt, når man er i kabinen, siger Finn Hansen.

Han tilvalgte igen bomaffjedring på sin nye teleskoplæsser, og efter sparring med Scantrucks specialister og Scantrucks salgskonsulent, Daniel Susgaard, som stod for handlen, valgte han også kameraer hele vejen rundt om maskinen, et 7-polet stik til trailer og ekstra lys på bomhovedet. Dertil kom en 360 graders lys-løsning, som giver effektivt arbejdslys hele vejen rundt om maskinen, samt en 230 volt inverter på maskinen, så der er mulighed for opladning af værktøj i mandskabskurven.

- Vi gennemgik vores maskinbehov med Scantrucks folk, og vores minimumskrav var alle egenskaberne fra MRT3050’eren. Det har vi fået og meget andet oveni. Vores nye MRT3060 er blevet stort del af min virksomhed, og den er stort set med på alle projekter. Den har øget vores effektivitet og gør arbejdet mere ergonomisk for mine medarbejdere, siger Finn Hansen.

Alle data for maskinens ydeevne og belastning er tilgængelige på en stor monitor i kabinen.

Læs mere om EntreprenørMateriel

15/12 2022
EntreprenørmaskinerBrancheforeningByggerådgivningContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKran UdstyrKranerLifteLiftudlejningLøfteudstyrMaskinstyringMaterielopbevaringMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOversvømmelserRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftStigerStilladserTeleskoplæsserUdlejningVakuumløfterTilføj dit firma her.
Send en mail.