left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Maskinerne kører på højt blus trods corona-kriseDanmark har 25 % mere stabil udvikling i maskinaktiviteten i 2020 sammenlignet med 2019.

Maskinerne kører på højt blus trods corona-krise

Maskinerne i den danske byggebranche kører stadig for fuld tryk og med højere aktivitet end i vores nabolande

Del artiklen på

Fyringer, aflyste ordrer, udskudte sager og manglende materialer præger byggebranchen. Efter seks års uafbrudt opsving har corona-krisen også ramt byggebranchen. Selvom krisetegnene er mange, fortæller spritnye tal fra tech-virksomheden Trackunit en helt anden historie. Data fra 15.000 digitaliserede maskiner i Danmark fastslår, at maskinaktiviteten i byggebranchen ikke er synderligt påvirket af krisen. Konkret viser tallene, at der i den danske byggebranche er 1,2 % mindre nedetid - som det hedder, når maskiner og processer går i stå - i 2020 sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

- Vores data fra mere end 15.000 maskiner i Danmark og 150.000 på globalt plan viser, at Danmark har en stabil udvikling i maskinaktiviteten sammenlignet med resten af verden. Danmark har 25 % mere stabil udvikling i maskinaktiviteten i 2020 sammenlignet med 2019, og er det land i Norden med mindst nedetid. Den stigende byggeaktivitet kan formentlig forklares ved, at kommunerne har fremrykket offentlige investeringer i infrastruktur og bygninger, siger Jørgen Raguse, der er adm. direktør i Trackunit.

Til sammenligning har Tyskland 16 % mere nedetid i 2020 sammenlignet med 2019 og ser ud til at være hårdere ramt end hhv. Danmark, Norge og Sverige.

Platform giver indsigt
Trackunit tilbyder hardware og software, der kan kobles på byggeriets maskiner og kan registrere bl.a. drift, nedetid, og hvor maskinen rent fysisk befinder sig på byggepladsen. Teknologien har ført store effektiviseringer med sig og giver samtidigt et godt øjebliksbillede af byggebranchen.

- I Trackunit kan vi ikke producere visirer eller respiratorer i kampen mod corona, men vi kan bruge vores teknologi til at hjælpe byggebranchen. Derfor har vi i samarbejde med danske Trifork lanceret denne platform, som er åben for alle og giver et øjebliksbillede af, hvordan det står til med aktiviteten i byggeriet på tværs af 22 lande. Den indsigt og viden kan hjælpe virksomheder i bygge- og anlægsbranchen med at afkode og forstå, hvordan markedet har responderet på coronakrisen og deraf justere og fintune deres forretning, siger Jørgen Raguse.

Trackunits åbne platform har opbakning fra 10 større partnere fra industrien.

-kj

Læs mere om EntreprenørMateriel

13/5 2020
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggerådgivningByggestrømContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.