left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Støjsvag byggeplads uden dieselos på StrøgetDer var stadig plads til fodgængerne, der ikke blev generet af støj og os, da der skulle lægges nye kabler på en af landets mest travle forretningsgade(screenshot fra video)

Støjsvag byggeplads uden dieselos på Strøget

I slutningen af 2019 var der brug for særligt støjsvage byggemaskiner og -materiel til en byggeplads på Strøget i København. Det blev klaret på batteri med stamper, hjullæsser og minigravemaskine

Del artiklen på

Samfund - Bæredygtig byggeplads

Da der i slutningen af 2019 skulle lægges nye kabler i fodgængerzonerne i landets mest travle gader i Københavns indre by blev udfordringen klaret med batteridrevne maskiner.

Det betød desuden at det meste af arbejdet kunne udføres om natten og tidligt om morgenen uden at genere forretningerns åbningstider og beboerne i området. For ved hjælp af zero emission-serien fra Wacker Neuson kunne driften af hele byggepladsen foregå helt uden emissioner og meget støjsvagt: Ved støjmålinger i København blev der ikke registreret nogen støjemissioner som følge af zero emission-produkterne

– Kun de forbikørende skraldevogne med konventionelle motorer forårsagede målbare værdier. På grund af de skærpede emissionskrav, særligt i indre byzoner, og krav til stadigt mere økonomiske løsninger, iagttager vi et stigende behov for emissionsfrie løsninger, siger Alexander Greschner, salgsleder i Wacker Neuson Group, der fortæller at de på fem år har udviklet flåden af emissionsfrie maskiner, der nu i alt omfatter 13 produkter til byggebranchen.

De batteridrevne maskiner betød desuden, at det meste af arbejdet kunne udføres om natten og tidligt om morgenen uden at genere forretningerns åbningstider og beboerne i området.

Én samlet proces – helt uden dieselos
Den danske udlejningsvirksomhed GSV leverede zero emission-produkterne fra Wacker Neuson til den udførende byggevirksomheden. Peter Fritzbøger, salgs- og markeringleder hos GSV, siger følgende om Wacker Neusons løsninger:

- Vores erfaringer har vist, at zero emission-maskiner er lette at betjene og ikke kræver nogen særlig instruktion, og at de arbejder lige så pålideligt som konventionelle maskiner.

Det emissionsfrie koncept er på fremmarch
I flere og flere byer overvejer man at skærpe emissionsgrænserne, hertil hører også København.

- Der er endnu ikke vedtaget nogen forskrifter, men vi ønsker at indføre reguleringer i København i de følgende år. I den forbindelse mener vi, at et globalt samarbejde mellem byer samt et samarbejde med industrien er nødvendigt, forklarer Jørgen Abildgaard, direktør for klimaprogrammet i København.

Zero emission-serien fra Wacker Neuson omfatter tre batteridrevne stampere, tre batteridrevne pladevibratorer, dual power-gravemaskinen (hybrid), en elektrisk minigravemaskine, en elektrisk hjullæsser, eldrevne kæde- og hjuldumpere samt et stavvibratorsystem til betonkomprimering.

-jhn

 

Fakta: Arbejdsprocessen

Først blev brostenene i den indre by i København brudt op med den fuldelektriske Zero Tail-gravemaskine EZ17e. derefter blev jorden gravet ud, og takket være den kompakte konstruktion ragede bagpartiet på intet tidspunkt ud over undervognen. Gravemaskinen på 1,5 ton lever på alle måder helt op til de brændstofdrevne minigravemaskiner fra samme klasse: Alle hydrauliske funktioner har samme ydelse som den konventionelle model. Gravemaskinen EZ17e kan takket være den intelligente opladningsstyring anvendes yderst fleksibelt, idet opladningskapaciteten rækker til en gennemsnitlig arbejdsdag.

Gravemaskinen kan derudover også oplades under driften, når maskinen anvendes til stationært arbejde, f.eks. indendørs nedrivning. Batteriet kan oplades via en normal husholdningsstikkontakt (110-230 volt). Derudover kan der foretages hurtigopladning via stærkstrøm på kun fire timer.

Udgravningsmaterialet blev transporteret væk ved hjælp af den elektriske hjuldumper DW15e med 1,5 ton nyttelast. Dumperen er udstyret med separat elektromotor til køredrevet og til arbejdshydraulikken for at tilpasse effekten uafhængigt og efter behovet og minimere energiforbruget.

Når maskinen bremses eller kører ned ad bakke, tilføres energien igen til batteriet og anvendes til opladning af batteriet. Det vedligeholdelsesfrie batteri leveres med en integreret oplader, der nemt kan sluttes til en ladestation. Desuden blev hjullæsseren WL20e anvendt til materialetransport på byggepladsen. Den har et skovlindhold på 0,2 kubikmeter og er standardmæssigt udstyret med et AGM-batteri („Absorbent Glass Mat“) af høj kvalitet, der er kendetegnet ved en særlig nem håndtering og lav vedligeholdelse.

Da kablerne var blevet lagt i fodgængerzonen, blev jorden komprimeret med en batteridrevet stamper og en pladevibrator. Til større arealer blev den batteridrevne vibrationsplade AP1850e anvendt, mens den batteridrevne stamper AS50e blev brugt til snævre steder. Begge maskiner kan betjenes med det samme lithium-ion-batteri, der kan anvendes modulært og skiftes i en håndevending.

Dette batteri er specialudviklet til krævende arbejde på byggepladsen og leverer tilstrækkelig energi til al det arbejde, der skal udføres af komprimeringsmaskinen på en gennemsnitlig arbejdsdag.

Læs mere om EntreprenørMateriel

18/6 2020
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggerådgivningByggestrømContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.