LCA
LCA
scroll
Topcon semiautomatik gør arbejdet lettereOle Skårup (til højre), seniorinstruktør hos Scantruck, fortæller Kim Middelhede (til venstre) om fordelene ved anvendelsen af Topcon semiautomatik.

Topcon semiautomatik gør arbejdet lettere

SPONSORERET INDHOLD: Scantruck fortsætter med at sætte standarden for innovation i branchen med Topcon semiautomatik. Dette banebrydende system bygger på Topcon 3D GPS-teknologi og leverer enestående fordele på byggepladsen

Topcon semiautomatik er designet til dem, der ønsker det bedste udstyr til deres daglige opgaver på byggepladsen. Systemet giver maskinføreren mulighed for at overlade styringen af gravehøjden til maskinen ved at følge et nøje udarbejdet design.

- Maskinføreren begynder med at finde designet, hvorefter maskinen overtager styringen af højden. Alt, hvad føreren skal gøre, er at trykke på en knap, når designet er fundet, forklarer Ole Skårup, seniorinstruktør hos Scantruck.

Det er vigtigt at bemærke, at Topcon semiautomatik ikke erstatter maskinføreren, men fungerer som et nyttigt værktøj, der gør arbejdsdagen lettere og mere produktiv.

- Maskinføreren skal stadig være i førerhuset. Dette er blot et hjælpeværktøj for at lette førerens arbejdsbyrde, siger Ole Skårup.

En af de mest bemærkelsesværdige fordele ved Topcon semiautomatik er evnen til at forhindre overgravning, da systemet automatisk styrer gravehøjden i henhold til det ønskede design.

Dette gør systemet alsidigt og egnet til brug på en bred vifte af arbejdssteder herunder sandpuder og kloaksystemer, hvor det kan være svært for føreren at vurdere dybden.

- Topcon semiautomatik fremskynder arbejdet og gør det lettere. Systemet overtager styringen, så maskinføreren kan slappe lidt af i løbet af arbejdsdagen, hvilket er afgørende for at bevare koncentrationen og præcisionen, siger Ole Skårup.

Hør mere her.

Økonomiske besparelser
Udover at være en uvurderlig hjælp til maskinførerne tilbyder Topcon semiautomatik også betydelige fordele for entreprenørerne. Systemet reducerer risikoen for fejl og sikrer, at maskinførerne ikke bliver trætte i løbet af arbejdsdagen.

Derudover forhindrer det overgravning, hvilket resulterer i mindre spild af materialer og potentielt store økonomiske besparelser.

- Det, der virkelig tæller på bundlinjen, er, at entreprenørerne ikke spilder unødvendige materialer. Der skal ikke bruges penge på at køre for meget brugt materiale væk og nyt materiale ind, som skal erstatte det brugte materiale.

- Maskinen graver ikke dybere end det, der er blevet bedt om, hvilket betyder, at der ikke er spild af materialer. Der er mulighed for at hente betydelige økonomiske besparelser her, siger Ole Skårup.

Topcon semiautomatik er også kendt for at være ekstrem præcis med en nøjagtighed ned til 1-2 centimeter.

- Når vi sælger sådan et anlæg, så er jeg som instruktør ude at starte det op, hvor den enkelte fører får undervisning i sit eget miljø og på kundens eget projekt. Det er meget forskelligt, hvor meget føreren kender til maskinstyring i forvejen, samt hvor avanceret brug der ønskes.

- Når jeg er ude ved maskinen, bruger jeg den tid, der er nødvendig. Noget af det, vi gør meget ud af, er, at føreren tjekker sin maskine hver dag. Hvis maskinføreren husker fikspunktet hver dag, er risikoen for fejl minimal, forklarer Ole Skårup.

Scantruck er stolt over at kunne tilbyde denne innovative løsning, der revolutionerer byggebranchen. Topcon semiautomatik er allerede i brug og demonstrerer sit værd i praksis ved at gøre arbejdsprocesser mere effektive og økonomisk bæredygtige.

25/10 2023