LCA
scroll
Facade med farvespil Facaderenoveringen puster liv i landskabet med facadeplader i et usædvanligt farvespil. Foto: Rockpanel.

Facade med farvespil

På Lupinvej 5 i Hobro er en slidt kontorbygning forvandlet til et tidssvarende kontorhotel med et kontrastfyldt facadeudtryk

Hvorfor skabe endnu en grå kontorbygning, der blender ind i de omkringliggende industriomgivelser – hvis den nu kan gøres mere spraglende og levende?

Det er et spørgsmål, som Mejlstrup Ejendomme har givet svaret på, da de stod overfor en facaderenovering af deres kontorhotel på Lupinvej 5 i Hobro. Og svaret blev, at det kunne de ikke se nogen grund til.

- Vi tog fra start en beslutning om, at vi med facaderenoveringen ønskede at ende ud med en kontorbygning, der var mere spraglet i sit udtryk og på den måde kunne gøre sig bemærket i landskabet.

Der er nok sorte og grå kontorbygninger i bybilledet, så her valgte vi at skille os lidt ud, fortæller Morten Mejlstrup fra Mejlstrup Ejendomme.

Med facaderenoveringen har Mejlstrup Ejendomme, der udlejer erhvervsejendomme rundt om i Hobro, dermed haft fokus på at skabe et tidssvarende kontorhotel med et mere opsigtsvækkende facadeudtryk.

Til det fik de hjælp af arkitekterne fra det daværende Fjorden Arkitekter, der nu går under navnet F1 Arkitekter.

Tydeligt blikfang
Fra udlejerens side er der fokus på, at det skal være attraktivt for virksomhederne at leje sig ind, da kontorhotellet er en vigtig del af virksomhedernes visitkort udadtil.

- Udover at vi generelt går op i at tilbyde ejendomme, der er velholdte ude som inde, har det i forbindelse med kontorhotellet på Lupinvej 5 været vigtigt for os at skabe blikfang fra vejen, fortæller Morten Mejlstrup og tilføjer:

- Når man kommer fra indfaldsvejen fra Aalborg, er kontorhotellet det første, man ser, hvilket facadebeklædningen fra Rockpanel er med til at sikre.

Den iøjefaldende facade er beklædt med facadeplader i tre forskellige designs fra Rockpanels Woods serie. Facadepladerne er fremstillet af den vulkanske stenart, basalt, og op til 50 % genvundet materiale.

Det ligner faktisk træ
Det er ikke kun kombinationen af de tre forskellige Woods designs (Caramel Oak, Beech Oak og Rhinestone Oak), som er med til at skabe et levende facadeudtryk, det er også facadepladernes autentiske udtryk som træ.

- Kontorhotellet er beklædt med facadeplader fra vores serie Rockpanel Woods, der forener et autentisk træudtryk med materialets robusthed og holdbarhed.

- Farvekombinationen skaber det ønskede farvespil i facaden og en kontrast, der kan være svært at opnå på samme måde med rigtigt træ, fortæller Anette Løff Hornung, der er arkitektkonsulent hos Rockpanel.

-kis

25/4 2024