LCA
scroll
Komproment løber med helt ny pris på årets byggerimesseFra venstre ses: Sidse Buch, direktør for Boligfonden Kuben og konsulent for BAT – Mads Røge, adm. direktør hos Komproment – Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Komproment løber med helt ny pris på årets byggerimesse

Byggeriets fagfolk har stemt, og det blev tag- og facadeleverandøren Komproment, der med sin genanvendelsesstrategi for facadeløsninger løb med prisen Effektivt Byggeri 2023, som onsdag blev uddelt på Byggeri'23

Onsdag eftermiddag blev spændingen udløst, da Komproment blev offentliggjort som vinder af prisen Effektivt Byggeri 2023 ved Byggeri'23.

Tag- og facadeleverandøren havde modtaget flest stemmer blandt 'hverdagens eksperter' – byggefagfolket – som op til messen har haft mulighed for at stemme på seks nominerede virksomheder.

Støvring-virksomheden vandt den nyindstiftede pris for sin strategi for genanvendelse af facadeløsninger. I 2023 etableres et take-back system, som sikrer, at der ikke er spild/affald ved facademontage. Fra 2026 vil brugte facader kunne genanvendes i produktionen af nye facader via en nyudviklet proces med geopolymer, som reducerer anvendelsen af jomfruelige ressourcer.

Det var en glad og stolt direktør, der kunne modtage den nye pris, som sætter fokus på materialer, løsninger og metoder, der understøtter et mere effektivt byggeri.

- Vi er superstolte over at have vundet Effektivt Byggeri 2023 og byggefagfolkets anerkendelse af vores arbejde. Jeg er glad for, at prisen netop fokuserer på det effektive byggeri og tager bæredygtighed fra et teoretisk til et praktisk niveau, man som udførende kan forstå og se potentiale i. Der skal lyde en kæmpestor tak til alle vores dygtige medarbejdere og samarbejdspartnere, som har gjort vores løsning mulig – og hermed den flotte pris, siger Mads Røge, adm. direktør hos Komproment.

Effektivt byggeri spiller afgørende rolle
Før prisoverrækkelsen var der taler ved Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre og Sidse Buch, direktør for Boligfonden Kuben og konsulent for BAT-Kartellet.

I talerne blev det pointeret, at et mere effektivt og bæredygtigt byggeri spiller en afgørende rolle i at få Danmark i mål med de ambitiøse klimamålsætninger om 70 % reduktion af CO2-udledningen i 2030.

- Hvert år produceres fejl og spild på mellem 10-30 % af den årlige omsætning i byggeriet, så det er rigtigt set af Danske Byggecentre at introducere en pris, som netop sætter fokus på effektivt byggeri. Byggeriet spiller en afgørende rolle i at få Danmark i mål med de ambitiøse klimamålsætninger, så aldrig har materialer, løsninger, metoder og rådgivning om effektivt byggeri være mere nødvendigt og relevant end nu, sagde Sidse Buch i sin tale. Hun uddybede:

- Ved at bygge effektivt kan man opnå kortere byggetid, mindre spild af materialer, spare energi og tid – og få bedre kvalitet i det færdige projekt, så man undgår opslidende konflikter mellem byggeriets parter.

-dc

23/3 2023