LCA
LCA
scroll
Rockpanel lancerer ny nordisk inspireret facadeserieRockpanel Nordic toner ned for farvestyrken, hvilket giver pladerne et særligt eksklusivt udtryk, der taler ind i den skandinaviske minimalisme.

Rockpanel lancerer ny nordisk inspireret facadeserie

Rockpanel Nordic er en ny serie af facadebeklædning med matte og elegante overflader i afdæmpede farver, der imødekommer arkitekternes ønske om klassiske løsninger inspireret af den skandinaviske natur

Uanset om det gælder maden på tallerkenen, møblerne i hjemmet eller arkitektur, vinder de nordiske strømninger frem. Det oplever de også hos facadeproducenten Rockpanel.

- Vi ser ofte, at de populære farver i interiøret rykker udenfor efter lidt tid, og det er nu sket med de nordiske farver, siger Allan Lindboe, der er Business Director for Norden og Østeuropa hos Rockpanel.

For at imødekomme tendensen lancerer virksomheden serien Rockpanel Nordic, der med elegance omfavner de skandinaviske farvetoner og udtryk.

- Både bygherrer og arkitekter kommer med ønsker til en overflade, som er mere mat og klassisk. Det ville vi gerne efterleve, og vi har derfor skabt en facade, der passer ind i den nordiske stil, fortæller Allan Lindboe.

I en afdæmpet palet indkapsler facadeserien farver fra den skandinaviske natur. Den strækker sig over nuancer i gylden, blå, grøn og rød samt grå, hvid og sort.

- Farverne på Rockpanel Nordic skiller sig ud fra vores andre serier med sine naturlige farvetoner, som vi kender fra Norden, forklarer Allan Lindboe.

De naturlige farvevalg på Rockpanel Nordic bliver kombineret med en støvet og mat overflade, der toner ned for farvestyrken i en livlig facade. Det giver pladerne et særligt eksklusivt udtryk, der taler ind i den skandinaviske minimalisme.

- Man slår sig ikke på de nedtonede farver, og på den måde kan man være lidt mere modig og bruge flere farver. Farver er populære for tiden, men for mange er det nemmere at bruge dem, når de som her kommer i en mat version, fortæller Allan Lindboe.

Selvom farvepaletten er ny, kan Rockpanel Nordic-serien stadig slå på de velkendte produktfordele fra Rockpanel. Facadebeklædningen er fremstillet af sten og op til 50 % genvundet materiale, og efter endt levetid kan de genanvendes og indgå i nye produkter.

- Vi kan minimere mængden af byggeaffald med vores returordning Rockcycle, hvor de overskydende og brugte materialer kan indgå i et lukket kredsløb. Pladerne granuleres og anvendes som sekundært råmateriale i produktionen af nye facader, siger Allan Lindboe.

Ud over at bidrage til den cirkulære økonomi medfører materialevalget også lav vedligeholdelse og lang holdbarhed.

- Selvom Rockpanel Nordic-pladerne kommer i bløde og rolige farver, har de stadig den originale holdbarhed for Rockpanel.

- Da sten ikke påvirkes af fugt eller temperaturudsving og ikke kan brænde, tilfører de også en høj grad af brandsikkerhed og modstandsdygtighed – og ikke mindst meget lav vedligeholdelse, siger Allan Lindboe.

-rh

28/5 2024