LCA
scroll
Østrigsk teglkoncern overtager dansk facadeleverandørVi er glade for, at vi har fundet de helt rigtige partner, der passer godt ind i Wienerberger-familien, siger Henrik Dietrichsen, der er Regional Managing Director Nordics hos Egernsund Wienerberger.

Østrigsk teglkoncern overtager dansk facadeleverandør

Danske Komproment fortsætter som sit eget brand med egen portefølje, men hører nu under Wienerberger-koncernen

Den bæredygtige facadeleverandør Komproment skifter hænder og vil fremadrettet være ejet af den østrigske teglkoncern Wienerberger - kendt som Egernsund Wienerberger på det danske marked.

Opkøbet er et naturligt skridt i Wienerbergers vækststrategi uden for kerneforretningen af mursten og giver mulighed for at udvide kompetencerne inden for facadebeklædning i Norden.

Siden 1999 har danske Komproment designet og leveret facade- og tagsystemer til de nordiske lande og udvalgte eksportmarkeder.

Markedet for ventilerede facader og beklædning vokser markant, og købet af Komproment åbner for en betydelig vækst inden for især renovering og erhvervsbyggeri i hele Norden.

- Vi er ikke kun en murstensproducent, men har fokus på hele klimaskærmen. Vi vil gerne vokse vores forretning inden for komplementære produkter til vores populære mursten yderligere, og opkøbet af Komproment giver os uanede vækstmuligheder inden for et område, som vi selv har arbejdet målrettet med siden 2015, siger Henrik Dietrichsen, Regional Managing Director Nordics hos Egernsund Wienerberger.

- Vi vil gerne kunne tilbyde vores kunder de bedste materialer og systemer til fremtidens klimaskærm, der findes på markedet. Det har Komproment, som er kendt for deres grønne profil med fokus på høj kvalitet, design og smarte løsninger til facader. På den måde minder de meget om os, fortsætter han.

Omsætning på 120 millioner
Komproment har med succes fået sin forretning til at vokse de seneste år med en omsætning på 120 millioner i 2022. Indtil i dag har virksomheden leveret ca. 300.000 m2 facadeløsninger i 12 lande. Alligevel var det nu tid til at tage virksomheden til nye højder.

- Vi er vokset fra at være en mindre tagstensvirksomhed til en stærk leverandør af æstetiske facadeløsninger til byggeriet. Vi har gjort, hvad vi kunne for at føre virksomhedens vækstplan
ud i livet, og nu har vi brug for hjælp til at transformere Komproment til en velkonsolideret eksportvirksomhed med fokus på det nordiske og europæiske marked.

- Vi er sikre på, at Egernsund Wienerberger og koncernen bag kan tilføre de muskler, vi har brug for. Vi glæder os til at fortsætte med det, vi er gode til og til at tage Komproment til helt nye højder, siger en af de tre stiftere, Kim Kristensen, der er nuværende salgsdirektør i Komproment.

Fortsætter som eget brand
Med opkøbet vil Komproment fortsætte som sit eget brand med egen portefølje under Wienerberger-koncernen.

- Sammen får vi nu mulighed for at tilbyde vores kunder et endnu bredere sortiment og en totalløsning til klimaskærmen, når det gælder æstetiske og klimavenlige facadeløsninger.

Med den viden og ekspertise indenfor ventilerede facader som Komproment har, vil vi kunne servicere markedet endnu bedre, forklarer Henrik Dietrichsen.

Han uddyber:

- Vi har købt en meget veldreven virksomhed med kompetente medarbejdere og en meget høj teknisk ekspertise. De har et stærkt brand, der ligesom os er kendt for materialer, der er holdbare, klimavenlige og passer til den nordiske arkitektur. Komproment kommer ind i den nordiske Wienerberger-familie, men brandet og værdierne bevarer vi.

Vil udvikle og vækste
De tidligere ejere af Komproment fortsætter alle i firmaet og kan på længere sigt tælle flere ansatte, en større omsætning og et eksporteventyr med fokus på udbredelse af Komproments koncepter.

- Vi har lavet en langsigtet plan for vores fortsatte samarbejde og glæder os over, at Komproment nu bliver Egernsund Wienerbergers ekspert-center for facadebeklædning. Vi har i høj grad samme DNA og ser frem til, at vi kan være med til at udvikle og vækste brandet i nyt ejerregi og med fokus på fælles værdier og bæredygtige og æstetiske løsninger, siger Kim Kristensen.

Henrik Dietrichsen supplerer:

- Vi anerkender i høj grad Komproments viden om markedet og det veletablerede netværk af danske og internationale kunder, og derfor anser vi også deres fortsatte engagement som vigtigt. Vi vil gerne være de bedste indenfor det, vi laver, og nu bliver vi sammen gode til ventilerede facader og beklædningsløsninger. Med innovative produkter som grønne facader, natursten, solceller og genbrugsmaterialer tilfører vi yderligere værdi til vores bæredygtige produktudbud.

-dc

23/2 2023