LCA
LCA
scroll
Svanemærket forankringsmasse lever både op til krav om miljøpåvirkning og ydeevneDer lægges cirka 10.000 m2 gulvbelægning, og derefter monteres 5000 m2 Oppdalskifer mekanisk ved hjælp af rustfrie stålstøttebeslag.

Svanemærket forankringsmasse lever både op til krav om miljøpåvirkning og ydeevne

Ved det igangværende jernbaneprojektet Västlänken i Gøteborg bliver togstationens perroner netop nu beklædt med flere tusinde kvadratmeter skifer, som bliver monteret med markedets første svanemærkede forankringsmasse fra Fischer

Västlänken er et stort infrastrukturprojekt i Gøteborg, der skal forbedre togforbindelserne gennem byen. Kungälvs Natursten AB står for levering og montering af næsten 20.000 m2 natursten, som skal benyttes til platformsgulve og -vægge. Væggene er beklædt med oppdalskifer - en klassiker kendt for sit smukke udseende og sin minimale miljøbelastning.

For at montere skiferen kræves der over 40.000 fastgørelsespunkter, hvor hver skiferplade skal monteres på betonvæggen ved hjælp af fritstående beslag. Af denne grund har Kungälvs Natursten AB valgt at fastgøre beslagene med fischers FIS V Zero, der er den første svanemærkede forankringsmasse på det nordiske marked.

Kungälvs Natursten AB blev grundlagt i 1979, og siden da har firmaet specialiseret sig i montering af natursten. 

- Västlänken er et stort projekt for os, som kræver, at vi arbejder med produkter af høj kvalitet. Vi søgte efter en kemisk forankringsmasse, der opfyldte vores kundes specifikationer, og som ikke smittede af på stenmaterialet. Da vi bruger følsomme materialer, var det vigtigt for os at arbejde med produkter, der ikke giver pletter. Det har vi fundet i FIS V Zero, siger Christer Olsson, site manager hos Kungälvs Natursten AB.

Forankringsmassen i FIS V Zero indeholder ingen peroxider eller andre kemikalier, der kræver særlige hensyn. Det betyder også, at emballagen ikke stiller yderligere krav til håndtering, når produktet er tomt. Netop den lette håndtering har været vigtig for fischer under udviklingen af ??produktet.

- FIS V Zero er udviklet med fokus på at gøre håndværkeren i stand til at levere høj kvalitet, samtidig med at der tages hensyn til både mennesker og miljø. Der er ingen tvivl om, at kravene til alt fra indeklimaet til byggeriets miljømæssige fodaftryk vil fortsætte med at stige, og derfor er vi opsat på at udvikle løsninger, der gør det nemmere for håndværkere at nå deres mål, siger Lars Holbæk, Nordic Head of Product- and Marketing Management.

-dc

6/6 2023