Aktuelle nyheder om byggebranchen - Indeklima

Fejrer installation af 10.000 rørløse ventilationssystemerAdm. direktør Lars Schjønning (tv.) og salgschef Kim Friis Vedøe med det rørløse ventilationssystem MicroVent, der netop har rundet en milepæl.

Fejrer installation af 10.000 rørløse ventilationssystemer

For nylig rundede InVentilate 10.000 installerede rørløse ventilationsenheder af mærket MicroVent. Systemet vandt i 2012 Ingeniørens Produktpris

Del artiklen på

’Produktet vil få en stor samfundsmæssig værdi og fortjener derfor stor kommerciel udbredelse’, lød de rosende ord dengang fra dommerpanelet, og det skulle vise sig at holde stik.

I løbet af de seneste år er den danske byggebranches fokus på energibesparende løsninger vokset støt, og med sit rørløse design har MicroVent et elforbrug, der er 85 % lavere end traditionel rørført ventilation. Desuden er de rørløse enheder langt mere enkle at installere, når ældre lejlighedskomplekser, kontorbyggerier eller skoler skal energirenoveres.

- MicroVent indbygges direkte i facaden og optager dermed ikke plads i byggeriet. Dermed har arkitekten og ingeniøren fået en ventilationsløsning, som både tager hensyn til æstetikken og energirammen, fortæller InVentilates salgschef Kim Friis Vedøe, der har været med fra starten

Artiklen fortsætter under billedet...
Ventilationsenhederne produceres i flere forskellige størrelser og kan derfor dimensioneres, så det matcher behovet for luftskifte i bygningen.

Stor interesse for energivenlige løsninger
For nylig kunne han sammen med resten af InVentilate fejre installationen af MicroVent-enhed nr. 10.000.

- Det er fantastisk, at MicroVent er blevet så udbredt. Ikke kun for os som virksomhed, men også for miljøet og for indeklimaet i boliger, kontorer og undervisningslokaler, hvor MicroVent gør en positiv forskel, lyder det fra salgschefen.

I begyndelsen var det et knoklearbejde at gøre byggebranchen opmærksom på den nye, energibesparende ventilationsløsning. Men BR15, BR18 og BR20, som MicroVent alle sammen lever op til, har fået interessen for ventilationssystemet til at stige.

- Det er en snebold, der ruller, og jo flere, der oplever, at systemet er velfungerende og giver økonomiske fordele både ved anlæg og drift, jo flere henvendelser får vi, siger Kim Friis Vedøe.

Ventilationen kører efter behov
Med ventilationsenheder i flere forskellige størrelser kan MicroVent dimensioneres, så det matcher behovet for luftskifte. Og samtidig kan det intelligente styresystem sikre, at ventilationen kører efter behov og dermed bliver allermest behagelig. Det betyder, at MicroVent kan tilpasses mange forskellige ventilationsbehov, og at system derfor bliver valgt både til mindre lejligheder, til klasselokaler, til storrumskontorer og små cellekontorer.

- Med det fokus, der er kommet på klima, energi og ressourcer, og den udvikling, det har ført med sig i byggebranchen, går der absolut ikke lige så lang tid, før vi kan fejre MicroVent nr. 20.000, konstaterer Kim Friis Vedøe.

MicroVent er udviklet af danske InVentilate og bliver produceret i Ikast.

-los


.

Læs mere om Indeklima

5/10 2018
AffugtningAkustikAkustik lofterAkustik væggeBefugtningBusylightDecentral ventilationForum om IndeklimaIndeklimaIndeklimaløsningerIndeklimarådgivningKlimareguleringKontorventilationKøle/fryserumLydisoleringMikroventilationRadonspærreRadonsugUdsugsvarmepumpeVarmepumpeVentilationVinduesventilationTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder

 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima