LCA
LCA
scroll
En hulmursisolering sparer både på energien og økonomien

En hulmursisolering sparer både på energien og økonomien

ANNONCE: Der er mange ting, som du kan gøre for at spare både på økonomien og på energien. Vi bør alle sammen bestræbe os på at leve så bæredygtigt som muligt.

Det kan du gøre på flere måder. Det handler jo i bund og grund bare om at agere med sund fornuft og logisk tankegang.

En af de måder, du kan gøre det på er ved at få isoleret din ejendom. Det kan du gøre på forskellige måder. En af de mest effektive er ved at få lavet en hulmursisolering.

Hvad er hulmursisolering?

Hulmursisolering er, som ordet også antyder, en isolering af det hulrum, der er imellem de to rækker af mursten, som mange ældre huses ydermure er bygget med.

Der kan godt være et vist mellemrum imellem de to mure, og fra det uisolerede hulrum kan der strømme en masse varme ud og kulde ind. For at holde på varmen og holde kulden ude kan dette hulrum fyldes op med isoleringsmateriale.

Der er flere materialer, der med fordel kan bruges til at isolere med. Hovedsagen er, at det bliver gjort, og hulrummet ikke længere udgør en kuldebro.

Hvad kan jeg spare ved at få isoleret hulrummet?

Der kan faktisk være en hel del at spare ved at få isoleret hulmuren. Hvor meget, du kan spare, afhænger selvfølgelig også af, hvor godt dit hus er isoleret i det hele taget. Men der er ingen tvivl om, at det kan betale sig at få det gjort.

Undersøgelser har vist, at du kan spare op til 3.000 – 4.000 kroner på årsbasis, efter du har fået hulmursisoleret. Det kan blive til en del set over nogle år.

Desuden kan du også mindske risikoen for, at huset bliver ramt af skimmelsvamp, når det er velisoleret. Og så er det absolut godt for miljøet, at du bruger meget mindre energi på at varme huset op.

Kan jeg lave en hulmursisolering selv?

Det er muligt selv at lave en hulmursisolering. Det kræver dog, at du sætter dig meget grundigt ind i, hvordan det skal gøres, og hvilket isoleringsmateriale der er bedst at bruge i dit hus. Der er en vis risiko for, at du ikke får gjort det på den helt perfekte måde, og så kan sådan en isolering faktisk risikere at gøre dit hus usundt.

Hyr en fagmand til at få isoleret hulmuren

Under alle omstændigheder er det nummer et at få en erfaren fagmand til at foretage den opgave. Så er du sikker på, at processen bliver udført efter forskrifterne. Både de håndværksmæssige og de energimæssige. Desuden har du en vis forsikring, når du hyrer en autoriseret håndværker til at gøre det.

Fagmanden kan også vejlede dig i forhold til valg af isoleringsmateriale og hvordan hele den store opgave skal gribes an.

Hos Byggeexpert.dk kan du for eksempel få tre uforpligtende tilbud på en isoleringsopgave. Så kan du i ro og mag studere de tre tilbud og eventuelt vælge det af dem, der passer dig bedst.

Hvad koster en hulmursisolering?

Der kan være forskel på priser på hulmursisolering. Det kan komme an på, hvilket materiale der skal bruges. Der kan også være forskel fra firma til firma, og endelig kan prisen svinge fra landsdel til landsdel. Selvfølgelig spiller husets størrelse også ind.

Prisen ligger på omkring 120 kr. og 160 kr. pr. kvm. Det vil for de fleste villaer sige, at prisen beløber sig til cirka 19.000 kr. til 26.000 kr.

Det er jo en relativ høj pris, men set over år, er det beløb tjent ind. Desuden gør du noget rigtig godt for miljøet.

20/2 2020