Aktuelle nyheder - Lavenergi

Reducér dit varmeforbrugPå Netværksdagen får du gode råd til at optimere varmeforsyningen i jeres forening. Dette sker i et temaforedrag fra kl. 9.55-10.45. Foto: ID 2391425 © Zolwiks | Dreamstime.com.

Reducér dit varmeforbrug

I en tid med ekstra høje varmeregninger er energioptimering mere aktuelt end nogensinde før. Til Netværksdagen for Byens Boligforeninger d. 24. november kan du finde løsninger til, hvad jeres forening kan gøre for at få nedbragt varmeforbruget

Del artiklen på

Af Tine Maria Kristiansen

Pres på forsyningssikkerheden har sendt energipriserne på himmelflugt, og der kan derfor være mange penge at spare ved at energioptimere.

På Netværksdagen for Byens Boligforeninger d. 24. november får du gode råd til, hvordan man bedst optimerer sin varmeforsyningen.

Dette sker i et temaforedrag fra kl. 9.55-10.45, hvor Obida Sweid og Fie Pedersen, som er henholdsvis projektleder og driftsleder i GH - Energi & Rådgivning, starter med at holde oplæg om energioptimering af varmecentraler. Gert Halldén, der er ejer og administrerende direktør i virksomheden, forklarer:

- Vi vil fortælle om, hvordan man får mest ud af sit varmeanlæg. Blandt andet hvordan man kan opnå energibesparelser ved at ændre sin varmeforsyning, hvis man har gasanlæg, eller optimere på afkølingsforholdene, hvis man har fjernvarme.

GH - Energi og Rådgivning har mere end 30 års erfaring med energi- og driftsoptimering, og virksomheden er vant til at arbejde sammen med både boligforeninger og boligselskaber.

- Vi bliver ofte kontaktet af andels- eller ejerforeninger, som spørger, om vi kan hjælpe dem med at optimere deres varmeanlæg, siger Gert Halldén og forklarer:

- Først laver vi en gennemgang af bygningen, hvorefter vi udarbejder et udbudsmateriale for det pågældende projekt, som vi bagefter kører videre med. Dette og meget mere fortæller vi om på Netværksdagen, hvor Obida Sweid og Fie Pedersen også vil komme ind på, at vi laver energimærkningsrapporter for boligforeninger.

- Det kan f.eks. være en andelsforening, der står overfor en valuarvurdering, og som derfor ønsker at få energimærket hævet til næste niveau, uddyber han.

Overvåg dit forbrug
Når Obida Sweid og Fie Pedersen fra GH – Energi & Rådgivning er færdig med sit oplæg, vil Christian Bredsgaard, som er Key Account Manger i KeepFocus, tale om forbrugsovervågning. Virksomheden har udviklet en teknologi, som løbende holder øje med, hvor meget vand og varme man bruger.

- Ønsker man at blive motiveret til at finde nogle besparelser med hensyn til sit forbrug, skal man komme forbi på netværksdagen, siger han og fortsætter:

- Vi har undersøgelser, som viser, at foreninger, der har fået installeret vores målere, har sparet op til 35 % på deres varmeforbrug og op til 20 % på deres vandforbrug.

- Rent praktisk installerer vi en måler, som gør, at man kan sammenligne sit forbrug med måneden før, sidste uge eller dagen forinden. Tidligere har man måske modtaget sit regnskab en gang om året, hvor man nu kan følge med i sit forbrug løbende. Det er lidt ligesom, når man på sit ur eller telefon kan se, hvor meget man har gået og på den måde kan blive motiveret til at nå op på de anbefalede 10.000 skridt om dagen, forklarer han.

Udover at beboerne kan følge med i deres eget energiforbrug, forklarer Christian Bredsgaard, at KeepFocus-teknologien også kan bruges til at se fordelingen af energiforbruget i de enkelte lejligheder.

- Det er jo ikke særlig retfærdigt, hvis man har en lejlighed på 100 m2, hvor der bor en person, som betaler det samme som en familie på fire, der bor i en lejlighed på samme størrelse, afslutter han.

Efter KeepFocus vil Lennart Mårtensson fra Georg Fischer præsenterer en online-beregner, der nemt beregner den mængde energi, der skal til for at levere varmt vand i ejendommen. Beregningerne viser bl.a. energiforbrug pr. år i kWh, CO2-udledning, tabt varme under generering m.m., så det bliver lettere at optimere energiforbruget.

Reservér din billet på: ByensBoligforeninger.dk

Du inviteres med til Netværksdagen for Byens Boligforeninger
- Torsdag den 24. november kl. 8-15.
- Gratis adgang
- Fuld forplejning (morgenmad kl. 8.00-8.55 og frokost kl. 11.20-13.15)
- Kom og gå, som det passer dig
- Kun plads til 200 besøgende, så husk at booke billet
- Sted: Frihedens Idrætscenter, Hvidovrevej 446, 2650 Hvidovre.

Læs mere om Lavenergi

23/11 2022