LCA
scroll
Malermestre afviser erhvervsministers påstandDanske Malermestres formand Per Vangekjær (Foto: Lene Esthave)

Malermestre afviser erhvervsministers påstand

SMV’er har på europæisk plan et tilgodehavende hos deres kunder, som svarer til Finlands BNP. Kun Bulgarien ligger dårligere end Danmark

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det kan godt være, at erhvervsminister Morten Bødskov (S) deponerer sin holdning hos Dansk Industri og bagatelliserer kritikken fra SMVdanmark af for lange betalingsfrister.

Men han skulle nok tage en snak med formanden for Danske Malermestre, Per Vangekjær, for at høre hans version af virkelighedens verden.

På malermestrenes generalforsamling slog han i sin beretning fast, at det er under al kritik, at virksomhederne ikke kan få betaling for deres arbejde inden for en rimelig tidsfrist:

Agerer bank for erhvervskunder
- Nogle malerfirmaer oplever, at deres erhvervskunder opererer med betalingsfrister på helt op til 120 dage. Det udfordrer virksomhedernes økonomi og drift, når kunderne på den måde udskyder betalingen af fakturaer i noget, der ligner en uendelighed, sagde han blandt andet.

Generalforsamlingen blev holdt i Sønderborg i overværelse af godt 100 oldermænd og formænd fra Danske Malermestres 32 laug og lokalforeninger.

- Det er simpelthen ikke i orden, at vi skal agere bank for vores erhvervskunder, fastslog Per Vangekjær.

København viser vej
Han konstaterede, at små og mellemstore virksomheder på europæisk plan har et tilgodehavende hos deres kunder, som svarer til Finlands BNP. Kun Bulgarien ligger dårligere end Danmark, hvad angår den gennemsnitlige betalingstid af små og mellemstore virksomheders fakturaer.


Per Vangekjær kunne blandt andet henvise til, at Københavns Kommune netop har besluttet at forkorte sine betalingsfrister til kommunens leverandører.

Som økonomi betragtet er kommunen med sine over 600.000 indbyggere og mere end 45.000 ansatte bestemt heller ikke nogen lille spiller.

Ingen undskyld for at udskyde betaling
Hvad gør man i København? Kommunen har besluttet at forkorte sine betalingsfrister, så virksomhederne får deres betaling indenfor gennemsnitligt fem til seks dage i stedet for 30 dage:

- Det er jo relativt hurtigt, så der er absolut ingen undskyldning for at udskyde betaling af fakturaer i flere måneder. Det er alene et spørgsmål om vilje, fastslog formanden for Danske Malermestre.

9/6 2024