scroll
Karsten Hjarsø etablerer nyt tag- og facadefirma- Med stadig større klimamæssige udfordringer, bliver klimaskærmens betydning kun øget, siger Karsten Hjarsø.

Karsten Hjarsø etablerer nyt tag- og facadefirma

Den nye virksomhed bygges på fundamentet af tømrerforretningen Evensen Entreprise, der har mange års håndværksmæssigerfaring fra bl.a. egenproduktion og brug af egne håndværkere til tagopgaver. Fokus i det nye firma er på digitalisering af klimaskærmen

Karsten Hjarsø fra Hjarsø Invest ApS har sammen med en række partnere investeret i etableringen af Kampmann Tag og Facade, en ny byggevirksomhed med fokus på digitalisering af klimaskærmen.

Virksomheden er med i første bølge af byggevirksomheder, der arbejder med scanning af bygninger, og tager det skridtet videre med brug af sensorer i tag og facade til løbende måling og indsamling af data og minimering af materialeforbrug.

Klimaskærmen er bygningens første forsvarsværk, derfor udgør det et særligt fokusområde hos Kampmann Tag og Facade A/S.

Den nye virksomhed baserer sig på fundamentet af tømrerforretningen Evensen Entreprise, der har mange års håndværksmæssigerfaring fra bl.a. egenproduktion og brug af egne håndværkere til tagopgaver. Evensen Entreprise var klar til næste udviklingstrin, og det sker nu sammen med virksomhedens mangeårige samarbejdspartnere fra O.K. Entreprise. Kampmann Tag og Facade A/S bliver et datterselskab.

- Vores samlede erfaring i byggebranchen gør, at vi ved, hvor vigtig facaden er. Og med stadig større klimamæssige udfordringer, bliver klimaskærmens betydning kun øget. Derfor giver vi området et ekstra løft med brug af droneregistrering, en digital model af opgaven og inkludering af sensorer, der indsamler data og dermed dokumenterer kvaliteten af byggeriet, men også ændringer i hvad facaden bliver udsat for, og hvad fremtidigt byggeri kræver og kan have gavn af, forklarer Karsten Hjarsø.

Virksomheden er i fuld drift fra udgangen af juli, hvor direktør Niklas Evensen er klar til at tilbyde kunderne den nye, teknologibaserede løsning.

Planen er at fokusere primært på erhvervskunder, men fortsat opretholde relationerne til privatkundesegmentet gennem serviceafdelingen.

- Hele tag- og facadeområdet trænger til at blive yderligere digitaliseret. Der ligger et stort potentiale i indsamling af data, hvilket kan gavne byggeriet. Det vil vi gerne være med til at gå foran og vise hvordan kan gøres. For Kampmann Tag og Facade A/S er dette et startskud, men vi er klar til at inkludere ny teknologi på alle de områder det giver mening – og det kan hurtigt være mange, siger Niklas Evensen og tilføjer:

- Vi fornemmer, at de klassiske værdier i samarbejdet med kunderne generelt er blevet nedtonet over det seneste årti. Det er ikke vores stil, og vi mener at implementeringen af smart teknologi kun giver mening, hvis man kan stole på, hvordan de er inkorporeret i byggeløsningen, og at man kan stole på leverandøren i alle faser. Hvis vi skal forbedre klima, bæredygtighed og byggeri, skal vi gøre det sammen med kunderne.

-dc

5/7 2023