Spæncom satser på betonelementer med lavere CO2-aftrykSpæncoms LB/LBE-bjælke udleder op til 75 procent mindre CO2 end en traditionel kompositbjælke.

Spæncom satser på betonelementer med lavere CO2-aftryk

Spæncoms slanke LB/LBE-bjælke udleder op til 75 procent mindre CO2 end en traditionel kompositbjælke

De sidste år har Spæncom for alvor sat turbo på optimeringen af betonelementerne for at reducere CO2-aftrykket.

-De kommende LCA-grænseværdier stiller store krav til hele branchen, og vi arbejder målrettet på at udvikle løsninger, der imødekommer dem, siger salgsdirektør Teis Hedemand og fortsætter:

- Takket være vores dygtige betonspecialister og en dedikeret produktionsindsats har vi allerede opnået markante CO2-reduktioner.

Betonbjælke kontra kompositbjælke

Ifølge Teis Hedemand kunne et eksempel være, hvorvidt en bygherre eller dennes rådgiver skal vælge en betonbjælke eller en kompositbjælke til byggeriet.

- Når vi taler om at reducere CO2-aftrykket fra byggeriet, er Spæncoms slanke LB/LBE-bjælke faktisk et stort skridt i den rigtige retning. Bjælken udleder nemlig op til 75 procent mindre CO2 end en traditionel kompositbjælke, fortæller han.

Han forklarer, at bjælken derudover har to andre fordele, nemlig et slankt og æstetisk design, der løfter moderne arkitektur samt mulighed for funktionelle løsninger med standardiserede konsoller, der gør integrationen i ethvert byggeri let og effektiv.

LB/LBE bjælken har en fast lav konsolhøjde på 80 mm og en vederlagsdybde på 120 mm. Bjælken kombinerer således æstetik, funktionalitet og miljøhensyn – og sætter nye standarder for fremtidens byggeri.

Reducerede omkostninger og mindre CO2-aftryk

Et andet eksempel er optimering af industrihaller med Spæncoms TS elementer.
Teis Hedemand forklarer, hvordan TS elementerne, der er en halvering af de kendte TTS elementer, kombinerer omkostningseffektivitet, holdbarhed og miljøvenlighed i et byggeprojekt.

- Dette koncept er designet til at opfylde behovene i moderne industri- og lagerbyggeri med særligt fokus på hurtig montage og reducerede miljøpåvirkninger, siger han.

-Med en halvering af TTS elementet, der normalt bruges som tagplade, bruges der mindre beton og stål i TS-elementerne, hvilket både bidrager til en bedre økonomi samt et mindre CO2-aftryk. Den enkle konstruktion af TS-elementerne og fraværet af afstivninger tillader en hurtigere og nem montage, hvilket reducerer både arbejdstid og omkostninger, femhæves det.

-kis

12/3 2025