Aktuelle nyheder - Træ

Build in Wood 2022 skal indfri træbyggeriets potentiale Build in Wood var den første af Building Greens niche-konferencer inden for bæredygtigt byggeri, og i år tæller porteføljen ni events i Danmark. Foto: Bert by Precht, Christian Flatscher. 

Build in Wood 2022 skal indfri træbyggeriets potentiale

Byggebranchen inviteres i foråret til den årlige Build in Wood-konference, der denne gang sætter fokus på udfordringer i træbyggeriet, træ som ressource og valg af byggesystem

Del artiklen på

Det er femte gang, at Building Green afholder trækonferencen Build in Wood, og i år inviteres byggebranchen indenfor i unikke lokaler i The Plant Cph. Ifølge Building Green har træbyggeriet i Danmark udviklet sig de seneste år, men der er fortsat et stort potentiale for mere træbyggeri.

- Siden Build in Wood blev afholdt første gang i 2018, er der sket meget inden for professionelt træbyggeri i Danmark. Vi har i dag flere cases og opførte bygninger, og vi har erfaringer, vi kan dele på tværs af branchen. Samtidig med udviklingen i Danmark skal vi fortsætte med at blive inspireret af udlandet og lære af de erfaringer, andre har gjort sig. Vi kan se, at Build in Wood er blevet netværksstedet, hvor parterne i branchen får meget ud af at netværke med hinanden og kan bruge netværket i deres arbejde med træ. Det er vi glade for at kunne facilitere, siger Sarah Elhauge, administrerende direktør for Building Green.

Træbyggeriets udfordringer og træet som ressource
Det er vigtigt at kende til både muligheder og udfordringer med træbyggeri, hvis der skal være mere træbyggeri i Danmark, og det spiller en stor rolle i programmet til årets Build in Wood-konference. Der er lagt mange tanker i og research bag programmet, lyder det fra Building Green, og programmet går i dybden med temaer som træets potentiale, udfordringer og muligheder med træbyggeri, træet som ressource og valg af byggesystem.

- Programmet er udviklet på baggrund af omfattende research, hvor vi har talt med arkitekter, ingeniører, leverandører og specialister og derefter udvalgt de emner, der fylder mest i hverdagen, og hvor der er flest muligheder eller udfordringer, så vi kan udbrede træbyggeriet. Hvis vi skal i mål med vores klimamål, skal almindelige boliger, almene boliger, kontorbygninger og store flotte konstruktioner alle være en del af træbyggeriet i Danmark, og det vil vi gerne være med til at sprede den nødvendige viden om, siger Sarah Elhauge.

Omfattende program med flere spor og internationale træeksperter
Programmet til de to dages trækonference indeholder fire forskellige spor, så det kan tilpasses til den enkelte deltagers behov til træbyggeri lige nu. Der er noget for enhver smag med spor som brandstrategier, æstetik, akustik og livet med træ. Derudover er der 40 talere på programmet og flere udenlandske træeksperter som blandt andre svenske Stefan Sjöberg fra Kjellander & Sjöberg Architects, norske Siv Helene Stangeland fra Helen & Hard og Brendan Macfarlane fra Paris-tegnestuen Jakob + Macfarlane.

Build in Wood afvikles i The Plant Cph ved Kløvermarken på Amager den 18. og 19. maj 2022. 

-dc

Læs mere om Træ

28/3 2022