LCA
LCA
scroll
CLT i bærende konstruktioner giver højt til loftet på Frederiksborg Byskole Bakkefløjen består af spritnye klasselokaler, grupperum og faglokaler samt nye rum til fritidsordning og aula. Foto: Skou Gruppen.

CLT i bærende konstruktioner giver højt til loftet på Frederiksborg Byskole

Skou Gruppen er færdig med tilbygningen til Frederiksborg Byskole, som består af 2200 m2 moderne faciliteter i to planer. Bygningen opført med CLT-træ i de bærende konstruktioner og beklædt med træfacader

Skou Gruppen er kommet i mål med opførelsen af en skolebygning, Bakkefløjen, til Frederiksborg Byskole. Totalentreprisen gik i gang i 2020, og nu er eleverne vendt tilbage efter sommerferien til spritnye klasselokaler, grupperum og faglokaler samt nye rum til fritidsordning og aula - i alt 2200 m2 moderne faciliteter i to planer. Skou Gruppens projektleder Allan Wissing Nielsen siger:

- Vi er meget tilfredse med vores leverance. Vi overholder tidsplanen, samarbejdet med skolen har været konstruktivt, og eleverne flytter ind i flotte lokaler med højt til loftet, dejligt lys og godt indeklima. Træ er et gennemgående materiale både inde og ude, og det skaber en rolig atmosfære.

Det rådgivende hold på projektet har bestået af Erik Arkitekter, Øllgaard Rådgivende Ingeniører og Opland Landskabsarkitekter. Tegnestuen har været bygherrerådgiver for Hillerød Kommune.

CLT-elementer i de bærende konstruktioner
Bakkefløjen er opført med CLT-elementer i de bærende konstruktioner.

- Vi vil være de bedste i Danmark til at udføre CLT-projekter, for vi tror, at CLT er fremtidens byggemateriale. Vi har allerede arbejdet meget med CLT og fået vigtige erfaringer. På skolen i Hillerød har vi eksempelvis selv monteret CLT-elementerne. Vi har en række projekter på vej med CLT i hovedrollen, som vi glæder os til at fortælle mere om i den kommende tid, siger Martin Skou Heidemann, der er direktør i Skou Gruppen.

Martin Skou Heidemann fortæller, at medarbejderne hos Skou Gruppen får efteruddannelse i at arbejde med CLT, og at Skou Gruppen samarbejder med CLT Danmark, som har hjulpet med projektering og udførsel af byggeriet i Hillerød.

Arkitekt Thomas Krogh Jørgensen fra Tegnestuen er glad for, at Bakkefløjen nu står færdig:

- Skou Gruppen har udført et godt og veldokumenteret arbejde. Bygherre får meget for pengene, for der står en fremragende bygning. Store lyse lokaler med udsigt over skoven; det er rum, man har lyst til at være i. Det er imponerende, hvad man kan med CLT, og det er tydeligt, at Skou Gruppen har erfaring med materialet. Jeg tror, vi kommer til at se meget mere til den form for træbygninger i fremtiden, siger han.

-dc

2/9 2022