Aktuelle nyheder - Træ

Træbranchen samledes om de største aktuelle udfordringer i træbyggerietBuild in Wood kommer igen i 2024 den 22. og 23. maj.

Træbranchen samledes om de største aktuelle udfordringer i træbyggeriet

Træbyggeri blev sat under lup, da Building Green for sjette gang samlede den danske byggebranche på konferencen Build in Wood. Et af de helt store temaer var træbyggeris rolle i den akutte klima- og miljøkrise

Del artiklen på

Der er sket meget siden Build in Wood løb af stablen for første gang for seks år siden. Byggeriets store CO2-aftryk og indflydelse på miljøet betyder, at træbyggeri er mere relevant nu end nogensinde før. Derfor var byggebranchen samlet for at tage en status på træbyggeri i Danmark og se nærmere på, hvordan det er gået med de træprojekter, der er på vej eller allerede bygget. Ifølge Building Green var konferencen en succes med masser af ny viden og erfaringsudveksling:

- Det var især spændende at høre erfaringer fra nogle afsluttede og igangværende træprojekter. Det gav deltagerne relevant viden om do's og don'ts. Der var mange ærlige beretninger, og det er virkeligt noget vi alle sammen kan lære af. Deltagerne har selvfølgelig en stor interesse i at bygge i træ allerede, men der er mange derude, som ikke helt kan se fordelene endnu.

- Derfor håber jeg, at vi har klædt dem endnu bedre på, så de kan bruge deres viden og nye netværk, når de møder deres samarbejdspartnere i byggebranchen, lyder det fra Ditte Rosenquist, bæredygtighedschef, Building Green.

Netop netværk er også en stor del af konferencen, hvor branchen kan blive inspireret af hinanden og af leverandører i udstillingen. En af udstillerne, der har været med i alle seks år, er Kenny Holm, markedschef CLT, Södra:

- Jeg var faktisk en af de allerførste, der tilmeldte mig Build in Wood, og jeg har været med lige fra starten, fordi jeg er en trænørd. Jeg synes, det er vigtigt, vi erfaringsudveksler, netværker og deler viden om at bygge stort i træ, også os udstillere og leverandører imellem, og det har vi ikke andre konferencer, der muliggør. Her får vi også spredt vores budskab til arkitekter, ingeniører, bygherre og andre i branchen og kan influere beslutningstagerne, siger han.

Undervejs uddelte Træ i Byggeriet uddelte risen for 'Årets Bæredygtige Træbyggeri 2022, der skal skabe opmærksomhed omkring visionære træbyggerier i Danmark. Prisen stod mellem de tre finalister; Living Places i Jernbanebyen i København, Bofællesskabet Kløverbakken i Odder og Børnehuset Sejs-Svejbæk i Silkeborg.

Det blev Bofællesskabet Kløverbakken, der løb med prisen på grund af et meget helstøbt projekt med stort fokus på materialer og CO2-aftryk og på en proces, hvor beboerne fra starten har været inddraget i skabelsen af byggeriets mange bæredygtige elementer. De var mødt talstærkt op for at møde tage prisen og både bygherre, arkitekt og beboere blev hyldet på scenen.

-dc

Læs mere om Træ

30/5 2023