left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - VVS

Frivillig standard skal sikre energieffektive varmepumperCarsten Essler Helmer fra Tekniq Arbejdsgiverne.

Frivillig standard skal sikre energieffektive varmepumper

Energistyrelsen indfører nu en frivillig standard for varmepumpeinstallationer, der skal give bedre installationer og hjælpe med at få det fulde udbytte af varmepumper

Del artiklen på

Alt for mange varmepumper installeres forkert, så de ikke yder optimalt. Derfor har Dansk Standard på vegne af Energistyrelsen udviklet en ny standard for installation af varmepumper. Det er sket i samarbejde med fagfolk herunder bl.a. brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne og virksomheden Vejrhøj Energi & VVS. Og det er der en god grund til.

I mange bygninger er varmepumper nemlig den mest miljøvenlige og økonomiske opvarmningsform, og i en fremtid, hvor CO2-udledningen er i fokus, vil salget blot fortsætte den øjeblikkelige vækst. Derfor er det vigtigt at sikre en høj kvalitet i installationerne, så varmepumperne fungerer optimalt, lyder det fra Carsten Essler Helmer, der er branchekonsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne, som repræsenterer 4300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

- Varmepumper er en af de grønneste opvarmningsformer, der findes. Desværre oplever vi bare, at for stor en del af varmepumperne lige nu installeres på en måde, så de ikke yder optimalt. Det kan den nye standard forhåbentlig lave om på, siger han.

Standarden stiller bl.a. krav til, at installatøren og bygningsejeren sammen planlægger placering og dimensionering af varmepumpen samt udarbejdelse af en kontrolrapport, der f.eks. sikrer korrekt rørføring, isolering og afleveringsrapport.

Standarden for installation af varmepumper har fået navnet DS 1150 og kan findes her.

-kj

Læs mere om VVS

9/12 2019
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima