Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Aldrig er så mange stemmer blevet fordelt på så få bilerVolkswagen ID.Buzz Cargo er så stor favorit til årets titel, at alt spænding for længst er forduftet.

Aldrig er så mange stemmer blevet fordelt på så få biler

Kåringen af Årets Varebil er lige rundt om hjørnet, og kandidatfeltet er mildt sagt i den tyndere ende. Derfor er der ingen tvivl om, hvem der kommer til at vinde: Volkswagen ID.Buzz Cargo bliver Årets Varebil i Danmark 2023

Del artiklen på

Af Jørli Petersen

Den næste føljeton af Årets Varebil i Danmark står for døren. Midt på ugen starter det indledende arbejde, og fredag afsløres vinderen på Transportmessen i Herning, og vi tør allerede nu pege på årets vinder.

Volkswagen ID.Buzz Cargo bliver Årets Varebil i Danmark 2023, og herfra er det op til læseren af afgøre, hvem der bliver årets nummer to.

Modsat kan vi garantere, at ingen kandidat kan blive dårlige end nummer fem, så uden at vide det, tør vi næsten gætte på, at juryen springer over den indledende nominering af mulige vindere og direkte til den afsluttende afstemning, hvor de sædvanlige 25 stemmer skal fordeles mellem de fem kandidater, som det ser ud i skrivende stund.

Og lad det være sagt med det samme. I år er en ualmindelig tynd omgang. Man kan med god ret spørge, om det ikke havde været en god ide helt af springe over den årlige kåring, når feltet er så magert, som det rent faktisk er, og så kan vi endda tilføje, at der er nyheder på det danske marked, som ikke er blandt årets kandidater, hvilket gør kåringen så tynd, at det mest af alt ligner en gang svensk slapøl.

Når man har brugt tre sekunder at læse de fem navne, vil de efterfølgende tanker sikkert være noget i retning af: 'Den har vi da set før på.' Og ja. To af de fem er gengangere, Nissan Townstar er en anden udgave af den tidligere vinder, Renault Kangoo, og Toyotas bidrag har vi også set i en tidligere kåring.

Så reelt er der tre nyheder, hvoraf de fire er rene ellerter, mens Kia Niro Van er feltets eneste kandidat, der kan klare dagens arbejde tværs gennem en dansk isvinter.

Kandidater til Årets Varebil

Ford E-Transit
Kia Niro Van
Nissan Townstar
Toyota Proace City Electric
Volkswagen ID.Buzz Cargo

Læs mere om Biler til byggebranchen

18/4 2023