Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Design din egen FusoTo motorer og tre batteripakker er en del af det nye eCanter program.

Design din egen Fuso

Så kan gartnere, firmaer, der afhenter affald, og virksomheder, der udfører arbejde i den inderste baggård, godt spidse ører. For ikke-nyheden Fuso eCanter kan opbygges fuldstændig efter behov

Del artiklen på

Af Jørli Petersen

Det er længe siden, Fuso har givet danske livstegn. Det er, som om det tidligere Mitsubishi Fuso har lidt druknedøden hos Mercedes, og vil man købe Fuso, skal man en tur til Mercedes-forhandleren.

Det gælder også for den nyeste type Canter, en såkaldt eCanter, og dermed har vi mere end antydet, at nyheden er elektrisk, uden at det er noget særligt, for Fuso har solgt den lille elektriske lastbil siden 2017.

Fuso eCanter kan fås i en lang række varianter. eCanter har en akselafstand helt nede på 250 cm. Nyheden fås med seks forskellige akselafstande, og for at gøre det praktiske fuldkomment kan man købe eCanter med det smalle førerhus med en bredde på kun 170 cm. Så gartnere, firmaer, der afhenter affald, og virksomheder, der udfører arbejde i den inderste baggård, bør spidse ører. eCanter kan opbygges efter nøjagtigt de krav, som en virksomhed måtte have.

eCanter fås med to motorer og tre størrelser batteripakke. Motorerne afhænger af bilens totalvægt, det er enten 150 eller 175 HK. Batteripakkerne er 41, 83 eller 124 kWh, som igen giver en rækkevidde på 70, 140 eller 200 km. Ikke imponerende tal, men tilstrækkeligt til netop det, eCanter er rigtig god til. Når både Nissan og Toyota har trukket sig fra det marked, er den nu Mercedes-ejede Fuso pludselig blevet den eneste lette lastbil med såkaldt frembygget førerhus, hvilket er det samme som en motor, der ligger under førerhuset, og det betyder igen, at bilens totallængde kan udnyttes maksimalt.

Totalvægten på ny eCanter går fra 4,25 t til 8,55 t. De store modeller kræver stort kørekort, mens de mindste læner sig op ad de EU-særregler, der er for vægtgrænser for elektriske køretøjer, hvilket betyder, at den lette eCanter kan køres på almindeligt kørekort.

Uanset batteripakke, er rækkevidden ikke imponerende, men det er heller ikke nødvendigt til eCanter, som har sin styrke på andre områder.  

Læs mere om Biler til byggebranchen

23/1 2023