Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Forlænget og forbedret: VW's ID.Buzz sætter nye standarder for el-varevogne i 2024Den øgede længde er langt mellem bilens aksler. Det betyder, at der er plads til en større batteripakke.

Forlænget og forbedret: VW's ID.Buzz sætter nye standarder for el-varevogne i 2024

Volkswagens ID.Buzz i forlænget udgave er på vej med større batterikapacitet, kraftigere motor og øget indvendig plads, og den forventes at ryste markedet i 2024

Del artiklen på

Af Jørli Petersen

VW's ID Buzz har længe nydt stor succes, og næste år vil potentielle købere få endnu flere muligheder, når en opdateret version af Buzz bliver sendt på markedet. Den kommende version af ID.Buzz er en forlænget udgave, der tilbyder plads til syv personer i en personbil eller er en mere kapabel varevogn.

Bilens længde øges med 25 cm, og alle disse centimeter er placeret mellem akslerne. Det betyder, at udkrængningen både for og bag er den samme på begge modeller, mens skydedørene i den lange version er blevet større. Det gør det nemmere at stige ind i bilen og giver lettere adgang til varer eller værktøj.

Den længere akselafstand tillader installation af flere batterier under bilens bund. Den nye batteripakke kommer op på enten 85 eller 86 kWh netto - det præcise tal afhænger af, hvor man søger oplysninger. Sammen med det større batteri følger også en stærkere motor, som nu har 286 HK.

Tophastigheden ændres dog ikke markant med den kraftigere motor, da den er elektronisk begrænset til 160 km/t. Det er stadig den højeste hastighed på de tyske motorveje, hvor der fortsat er masser af plads ved de mange ladestandere, der lyser grønt i nattens mørke.

Længden på ID.Buzz øges til 496 cm, og bilen blev præsenteret på VW's hjemmebane, nærmere betegnet på VW Bus Festival i Hannover den 23. juni. Ægte fans fik her mulighed for at bestille den lange Buzz, som først vil blive leveret i 2024.

Omkring samme tid vil der komme en helt ny topversion af VW Buzz. Denne model har 4x4 og en motor på hele 339 HK, hvilket får topmodellen af Buzz til at nå 0-100 km/t på kun 6,4 sekunder.

Varerummet eller passagerkabinen er øget med 25 cm.

Læs mere om Biler til byggebranchen

29/6 2023