Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Mobil corona-virustest direkte til byggepladsenDe rullende laboratorier har en kapacitet på mere end 500 tests pr. bil om dagen.

Mobil corona-virustest direkte til byggepladsen

MAN Truck & Bus har i samarbejde med eksperter fra sundhedssektoren udviklet et koncept for diagnosebiler, som kan påvise bl.a. corona-virus sikkert og hurtigt i hotspots

Del artiklen på

Den avancerede MAN coronavirus-diagnosebil kan komme til at yde et vigtigt bidrag til at bremse Covid-19-pandemien ved at levere hurtige PCR-testresultater på stedet. Jo hurtigere alle involverede personer og alle formodede tilfælde testes i et nyt corona-hotspot, jo mere effektivt kan nye udbrud stoppes, og dermed kan også yderligere spredning af virus forhindres.

Ikke uvæsentligt med tanke på det stigende antal registrerede smittetilfælde på danske byggepladser den senere tid.

MAN TGE-bilerne er desuden udstyret med Vivalytic molekylærdiagnosticerings-PCR-testapparater fra Bosch Healthcare Solutions. Det betyder, at testresultaterne kan foreligge allerede efter 39 minutter. Hele processen med prøveudtagning, forberedelse af prøver og analyse af test tager dermed mindre end en time.

To modeller
Der leveres to forskellige udførelser af køretøjerne: En med standard akselafstand og en tilladt totalvægt på 3,5 tons, og en med lang akselafstand og en tilladt totalvægt på 5,5 tons. Den korte version fungerer som et mobilt diagnoselaboratorium og er udstyret med op til 16 Vivalytic testenheder fra Bosch-distributionspartneren aprimeo diagnostics, der har deltaget i udviklingen. Bosch Vivalytic-testapparaturet er monteret i specialfremstillede rack-systemer. Prøvetagningen foretages uden for køretøjet, hvor kvalificeret medicinsk personale tager sig af patienterne. Denne procedure muliggør højt gennemløb af testpersoner og er velegnet til plejehjem, skoler, større begivenheder og virksomheder.

Den lange model indebærer en høj fleksibilitet, idet der er indrettet et separat prøvetagningsrum inde i køretøjet, og markiser på begge sider skaber ekstra kapacitet. Det giver mulighed for flere og hurtigere ændringer af placeringen. I denne lange model er der installeret otte PCR-testenheder. For at kunne opretholde et gennemløb i én retning ved prøvetagningen er denne MAN TGE udstyret med to automatiske skydedøre i siderne.

De mobile MAN coronavirus-diagnosebiler er udstyret med en 2,0 liters turbodieselmotor på 177 hk. De kan efter ønske leveres med firehjulstræk og otte-trins automatgear. Standardudstyret omfatter bl.a. hygiejniske overflader, automatiske skydedøre, aircondition samt parkerings-aircondition og et automatisk dørtrin. Som ekstraudstyr kan bilerne bl.a. udstyres med op til to håndvaske (til test- og prøvetagningsrum), en computerplads med 220 V-tilslutning samt køleskab.

Begge køretøjer har internet-opkobling i kraft af den indbyggede MAN telematikboks. Andre muligheder for udstyr omfatter: Lukket fortelt til prøvetagning med teltdug på tre sider; afmærkningslygter, LED kryds-blitzlygter, forberedelse til radioanlæg; 400-liters affaldsboks monteret på anhængerkoblingen med 43 kg nyttelast, drejelig og kørbar.

Samarbejde mellem eksperter
Ideen til og konceptet bag de mobile coronavirus-diagnosebiler kom fra Leeloo Medical og MAN Truck & Bus. Ambulancetjenesten MKT-Krankentransport bidrager med sin ekspertise med håndtering af patienter. MAN og AMS Ambulanzmobile ombygger køretøjerne i henhold til medicinske og epidemibeskyttelses-standarder.

Godkendelse og risikovurdering af køretøjet er foretaget af ekspertrådgiveren for epidemibeskyttelse fra Medizinisches Katastrophen-Hilfswerk Deutschland e.V. (MHW). Endelig har MAN Truck & Bus bidraget med sin ekspertise i at bygge og markedsføre specialkøretøjer.

De nye MAN coronavirus-diagnosebiler kan bruges i hele Europa (EU 27+3). De første to diagnosebiler er blevet færdige i oktober 2020.

-kj

Læs mere om Biler til byggebranchen

30/10 2020