left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Nu kører de første el-lastbiler varer ud i DanmarkÆgte københavns havnestemning og økologiske grøntsager i et køretøj, der ikke udleder noget som helst.

Nu kører de første el-lastbiler varer ud i Danmark

Fuso Canter lastbiler, tidligere også kendt som Mitsubishi Canter, er de første elektriske lastbiler der at sætter hjul på dansk jord. De blev leveret før jul til Årstiderne og Citylogistik , der er en del af DSV

Del artiklen på

Samfund - Transport

Af Jørli Petersen

Fuso Canter lastbiler, tidligere også kendt som Mitsubishi Canter, er de første elektriske lastbiler der at sætter hjul på dansk jord. Fuso Canter er i dag en del af Mercedes koncernen, og den udvikling der finder sted med de lette lastbiler af andet navn, går direkte videre til de øvrige mærker i den omfattende bilkoncern.

Navnet på den nye elektriske lastbil er eCanter, de to første er leveret til Årstiderne og Citylogistik, der er en del af DSV, og den fordeling passer perfekt til netop denne type køretøjer, for skal man køre elektriske lastbiler, er det som med elektriske varebiler, man skal kende sit kørselsbehov i detaljer, og man skal fortrinsvis holde sig til distribution i de større byer.

100 km ved bykørsel
Totalvægten på eCanter er 7,5 ton, nyttelasten er på 3,3 ton, batteripakken er på 82,2 kWh, og med almindelig type hjemlig væglader, kan lastbilen lades op på ni timer.
Rækkevidden er omkring 100 km ved bykørsel, hvor man kan generere lidt ekstra energi under almindelig bykørsel, og har man ekstraordinært brug for yderligere rækkevidde på en arbejdsdag, kan man oplade eCanter til 80 procent på en time, hvis man kobles på en hurtiglader. Med andre ord, vi kan hurtigt regne os frem til, at eCanter lader 80 kilometer på en time, og det er et af de spørgsmål man altid skal stille til sine mulige fremtidige el-bil. Hvor mange kilometer kan jeg lade på en time?

Bilerne stadig under test
Den nye Fuso eCanter kan ikke købes. Bilerne er stadig under udvikling og test i det 'virkelige' liv, der findes 150 biler af denne type, der kører i flere lande, og nu er de to første kommet til Danmark.

Fuso eCanter har med sin kompakte konstruktion, nogen vil kalde den gammeldags, maksimal lastrum på kortest mulige totallængde. Klart den bedste konstuktion til distribution af varer i større byer, hvor man kan fragte flere paller på eCanter, end man kan med samme totallængde på eksempelvis en Mercedes Sprinter.


Læs mere om Biler til byggebranchen

11/2 2020