![Debat: Erhvervsministeren vender det blinde øje til SMV’erne](/_upl/pictures/51001_xl.jpg)
Debat: Erhvervsministeren vender det blinde øje til SMV’erne
Danmark er næst efter Bulgarien det land i Europa, hvor virksomheder i gennemsnit må vente længst tid på deres betaling, og det er BygTek-journalist, Dan Bjerring, ikke tilfreds med
Vi må desværre konstatere, når det gælder de små - og mellemstore virksomheders vilkår i Danmark, at vi har en erhvervsminister, der har deponeret sin handlefrihed ensidigt i lommen på de største virksomheders repræsentanter i Dansk Industri.
Der er tydeligvis meget langt fra erhvervsminister Morten Bødskovs kontor i Erhvervsministeriet, til de små - og mellemstore virksomheder, der daglig kæmper for livet i virkelighedens verden.
Det nyeste eksempel på, at erhvervsministeren vender det blinde øje mod de små og mellemstore virksomheder, er sagen om betalingsfrister.
Igen og igen peger SMVdanmark på, at der er problemer med nogle store virksomheders anvendelse af de små virksomheder som gratis kassekredit. Men i sine svar på kritikken, henviser Erhvervsministeriet ene og alene til en undersøgelse fra de store virksomheders repræsentant, Dansk Industri, der naturligvis afviser problemets eksistens.
Danmark er næst efter Bulgarien det land i Europa, hvor virksomheder i gennemsnit må vente længst tid på deres betaling. Der er ifølge SMVdanmark eksempler på, at store virksomheder først vil betale efter 150 eller 180 dage.
’Kodeks for god betalingsskik’ har ene og alene tjent som en narresut og et hold kæft-bolsje til de små og mellemstore virksomheder. Ingen større virksomheder har tilsluttet sig kodekset.
Det burde ellers få erhvervsministeren til at komme op fra stolen, når SMVdanmark direkte har trukket sig fra kodekset. Men erhvervsministeren optræder også i denne sag som de tre berygtede aber – ikke se, ikke høre, ikke tale.
Det er helt tydeligt, at Dansk Industri, når det drejer sig om lobbyisme, har sat sig på regeringens handlekraft.
Men i sidste ende er SMV'erne Danmarks erhvervsmæssige rygrad. Det er først og fremmest de små virksomheder, der påtager sig opgaven med at sikre lærepladser til de unge håndværkere, og det er SMV'erne, der i krisetider er fleksible og omstillingsparate.
Når det gælder bureaukrati, kan SMV'erne igen og igen pege på, at regeldyngerne, ikke mindst når det gælder EU, er voldsomt stigende. Men intet sker – bortset fra skåltalerne ved festlige lejligheder.
Af Dan Bjerring
Journalist
BygTek