LCA
scroll
Kontant straf til bilister, der ikke sætter farten ned ved vejarbejde Når politiet laver fartkontrol i forbindelse med et vejarbejde, tjekker kontrolløren altid både før og efter kontrollen, at skiltningen på stedet er i orden.

Kontant straf til bilister, der ikke sætter farten ned ved vejarbejde

Ti bilister skal op til en ny teori- og køreprøve, hvis de vil beholde deres kørekort, efter Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag lavede fartkontrol i forbindelse med et vejarbejde på rute 26 i Salling. I alt noterede politiet 94 sager på cirka fire timer

Vium syd for Viborg kan vise sig at være en ren Bermudatrekant for lokale bilisters kørekort. I hvert fald fik 10 bilister betinget frakendt kortet, fordi de bankede for hurtigt forbi et vejarbejde på rute 26 i Salling.

Det var på baggrund af en henvendelse om, at der blev kørt hensynsløst ved et vejarbejde på hovedvejen i Salling, at en ATK-bil fra Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag formiddag klokken 10.28 satte måleudstyret i gang på rute 26 (Brovej) nær Vium.

Det viste sig, at henvendelsen til politiet var velbegrundet.

I hvert fald noterede ATK-operatøren 94 sager på de cirka fire timer, han holdt på stedet. 70 bilister kan 'nøjes' med en bøde, 14 kørte så stærkt, at de ender med et klip i kørekortet, mens ti bilister overskred fartgrænsen så meget, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet.

Det betyder, at de ti bilister skal bestå en kontrollerende køreprøve - både teori og praktisk prøve - for at beholde kørekortet.

Fartgrænsen i forbindelse med vejarbejdet er 50 km/t. Den bilist, der kørte hurtigst under politiets kontrol, blev målt til 87 km/t. - altså 74 % mere end det tilladte.

Folketinget besluttede i 2014 at fordoble bøden for fartforseelser i forbindelse med vejarbejde.

Samtidig ændrede Folketinget grænsen for, hvornår man får en betinget frakendelse af førerretten. Derfor sker det i forbindelse med vejarbejde ved en hastighedsoverskridelse på 40 % eller mere, mens grænsen ellers hedder 60 %.

-dc

16/5 2024