Aktuelle nyheder - Byggeri

Milliardpotentiale i forenkling af Udbudslov

Milliardpotentiale i forenkling af Udbudslov

Medlemmerne af Folketingets Erhvervsudvalg er inviteret til et besøg ved byggeriet ’Slagteriet’ i Roskilde.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Der vil Bygherreforeningen og Boligselskabet Sjælland redegøre for og illustrere udfordringerne i den nuværende udbudslov for bygge- og anlægsbranchen.

Arrangørerne vil i forbindelse med besøget blandt andet fremvise to sammenlignelige byggerier – et offentligt og et privat, idet KPC/Heimstaden og Boligselskabet Sjælland på ’Slagteriet’ bygger henholdsvis private og almene boliger i et partnerskab.

- Besøget skal ses i sammenhæng med en undersøgelse, Bygherreforeningen offentliggjorde i foråret, der viste, at reglerne for udbud af store offentlige og almene byggeprojekter er så komplicerede i Danmark, at der findes et milliardpotentiale i at forenkle området, skriver Bygherreforeningen og Boligselskabet Sjælland.

Kan spare op til seks procent
Det anslås, at der kan spares helt op til seks procent af de samlede byggeomkostninger, og der er gevinster at hente for både offentlige og almene indkøbere af byggeri og anlæg ved generelt ved at forenkle området:

- Særligt er det potentiale i at nedbringe antallet af udbud, der må gå om. Så kan branchen bruge kræfterne på godt købmandskab, frem for at dække sig ind juridisk, hedder det i henvendelsen til Erhvervsudvalget.

Men også andre faktorer spiller ind. Med besøget sættes der fokus på udbudsregler, der gør almene boliger dyrere end nødvendigt, og som kan lempes til gavn for både beboerne, byggeriets kvalitet, byggebranchen og samfundet helt generelt

Læs mere om Byggeri

15/9 2020
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.