LCA
scroll
Nøgenkalendere må ikke skræmme god arbejdskraft væk - Der er en meget lige kultur i hele virksomheden. Vi ser igennem alt det, der er på forsiden og koncentrerer os om de styrker, der ligger bag facaden, siger Jacob Klit. Foto: Stine Bro.

Nøgenkalendere må ikke skræmme god arbejdskraft væk

Flere kvindelige lærlinge og ansatte er et mål for Toppenberg H.O.K. Så da snedkervirksomheden fik ny direktør, satte han hurtigt ind med et forbud mod nøgenkalendere

Jacob Klit havde ikke siddet mange uger i direktørstolen for tømrer- og snedkervirksomheden Toppenberg H.O.K., før han tog initiativ til et formelt forbud mod nøgenkalendere på værkstedet.

- Det var ikke, fordi de egentlig hang nogen steder. Men der lå en stor bunke et sted i et hjørne, og da jeg så det, var det anledning nok til at få indført et nedskrevet forbud, selv om det var en uskreven regel i virksomheden i forvejen, siger Jacob Klit i et interview med DI Business.

Han blev ansat som direktør for virksomheden i efteråret 2023, efter han blandt andet havde virket som bygningskonstruktør i andre og større virksomheder.

- Der, hvor jeg har været ansat, har der været HR-afdelinger og faste procedurer for opdateringer af personalepolitikken, MUS og andre procedurer, der sikrer, at organisationen hele tiden er up-to-date. Det var der ikke i Toppenberg, der som en mindre og veletableret håndværkervirksomhed har haft meget begrænset udskiftning blandt medarbejdere, siger Jacob Klit.

Virksomheden har blandt de 68 ansatte flere med diagnoser som autisme og ADHD samt en krigsveteran med PTSD.

- Der er plads til de fleste hos os, og vi har et godt samarbejde med blandt andet jobcentret, så vi kan hjælpe hinanden, siger Jacob Klit.

Mangler ansøgninger fra kvinder

Toppenberg har ellers ikke problemer med at finde medarbejdere. Virksomheden får så mange henvendelser, at den ikke behøver lave jobopslag til ledige stillinger, og til lærepladser er der et godt samarbejde med erhvervsskolen, der sikrer kandidater nok.

Der er bare et problem.

- Det er efterhånden et godt stykke tid siden, vi har fået en ansøgning fra en kvinde. Det er vi kede af, for det er et kæmpe plus for virksomheden, at vi har kvinder i teamet. Det giver en anden dynamik, som det er svært at sætte ord på, men det virker bare bedre, siger Jacob Klit.

Han fortæller, at virksomheden er rimelig aktiv på Teknisk Skole for at opsøge muligheden, hvis der er potentielle kvindelige lærlinge.

- Det er svært, for der er desværre ikke så mange, og vi har åbenbart ikke fundet frem til det, der kan lokke dem, der er, til at starte hos os, siger Jacob Klit.

Bam-Bus har hjulpet med at sætte system i sagerne

Udover forbuddet mod nøgenkalendere har den nye direktør også fået opdateret virksomhedens politiker for sexchikane, det psykiske arbejdsmiljø samt procedurer med faste møder om sikkerhed og i samarbejdsudvalget.

- Vi har fået god hjælp fra Byggeriets arbejdsmiljøbus Bam-Bus. De har hjulpet os med små ting, som har gjort en kæmpe forskel. F.eks. viste en trivselsundersøgelse, at der var noget utilfredshed omkring den information, der kom fra ledelsen. Det handler egentlig mest bare om at få en hurtig besked ud, hvis der eksempelvis er nogen, der stopper eller begynder i virksomheden, så der ikke opstår myter om, hvad der sker. Så nu har vi blandt andet fået en app internt, hvor al kommunikation foregår. Det gør også, at alle ved det samme på samme tid, siger Jacob Klit.

Derudover har åbenheden og de faste møder allerede betydet, at der er blevet en bedre dialog i virksomheden.

- Vi i ledelsen vil jo rigtig gerne høre, hvad der sker ude hos tømrerne på byggepladserne. Det har vi fået skabt bedre rammer for, og det får vi også ros for fra medarbejderne, siger Jacob Klit.

-dc

13/5 2024