LCA
scroll
Nu skal der fokus på LEDERNES trivsel

Nu skal der fokus på LEDERNES trivsel

En række toneangivende fag-, branche- og erhvervsorganisationer har fra i går hjulpet lederne i små - og mellemstore virksomheder til bedre trivsel og resultater

Af Dan Bjerring

Under overskriften ’Ledere i trivsel er bedre ledere’ kan SMV-lederne nu gratis bruge et digitalt værktøj til at løfte deres egen og deres ansattes trivsel i dagligdagen.

Samtidig får de baggrundsviden om, hvad deres egen og medarbejdernes trivsel betyder for virksomheders resultater, så de kan skabe attraktive arbejdspladser med et godt psykisk arbejdsmiljø.

Værktøjet er baseret på den nyeste internationale og nordiske forskning, som Jan Heiberg Johansen og Stine Rasmussen fra Aalborg Universitet har gennemgået.

Lederens egen trivsel skal på dagsordenen
Resultatet viser, at det er nødvendigt at sætte lederen egen trivsel på dagsordenen, påpeger Jan Heiberg Johansen.

Han understreger, at der i disse år er en stigende bevidsthed om, at det er vigtigt, at lederes trivsel kommer på agendaen.

- Vi mærker en brændende interesse for at styrke lederes trivsel. Det kan vi se også se i forskningen i lederes trivsel, som stiger massivt i disse år. For nogle lyder det mærkeligt, at lederes trivsel er så vigtigt for virksomhederne. Det handler om, at ledere i trivsel er en genvej til bedre ledelse, til et skift i synet på ledelse henimod mere professionel og fælles ledelse. De tre værktøjer gør det enkelt at komme i gang med arbejdet, lyder budskabet.

Kommer ud til virksomhederne
Opgaven i de kommende måneder bliver at få lederne i de små og mellemstore virksomheder til at bruge det gratis værktøj, som findes på internettet.

Derfor er der planlagt en række road-shows til virksomheder og brancheorganisationer for at formidle tilbuddet.

Hjælpen til lederne i de små og mellemstore virksomheder afsluttes i maj næste år med en konference, hvor erfaringer og resultater fra både organisationer og deltagere formidles.

Gnaver arbejdsglæde af hverdagen
Hos Dansk Håndværk er rådet til ledere og ejerne af de mindre virksomheder uanset branche klart:

- I nogle år har fokus været på at skabe gode arbejdspladser for medarbejderne. Det er naturligvis vigtigt, men måske er ledernes egen arbejdsglæde og trivsel blevet skubbet i baggrunden.

- Nu får de en gratis mulighed for at genskabe arbejdsglæden og engagementet med et professionelt redskab, som er lige til at gå til. Det kan bruges konkret, som det er, eller blot være inspiration til at man får taget fat på nogle af de ting, der forstyrrer eller gnaver af arbejdsglæde i dagligdagen.

- Den mulighed opfordrer vi bestemt til at bruge, siger direktør i Dansk Hånværk, Morten Frihagen.

IT-værktøjet findes på netsiden www.lederestrivsel.dk, hvor der også er tekster og korte videoer, der konkret forklarer, hvordan man bruger værktøjet, som består af tre dele:
Et til lederen selv, et til ledergruppen og et til virksomheden som samlet organisation.

14/5 2024