Aktuelle nyheder - Byggeri

Ny byggeblok med genbrugsmaterialeXella Big Bags er en take-back ordning, der indsamler og genbruger det overskydende porebeton fra byggerier.

Ny byggeblok med genbrugsmateriale

På Byggeri '20 løfter Xella sløret for helt ny byggeblok til bærende konstruktioner. Den består af 20 procent genbrugsmateriale samlet ind i samarbejde med Davidsens Tømmerhandel og eurodan-huse

Del artiklen på

Samfund - Byggeri - Genbrug

Der skal turbo på genanvendelsen i byggeriet fremover, og her er der nu godt nyt fra Xella: Den førende producent af byggesystemer i porebeton og kalksandsten kan nemlig løfte sløret for en ny bæredygtig byggeblok til bærende konstruktioner fremstillet af ca. 20 procent genbrugsmateriale.

- Cirkulær økonomi fylder mere og mere i byggeriet, så det er afgørende, at projekterende såvel som udførende allerede nu har mulighed for at vælge byggeløsninger, der bidrager til at øge genanvendelsesgraden i projektet, fortæller salgsdirektør i Xella Lars Nygaard og fortsætter:

- Ved at udnytte materialerester, der normalt ville blive kørt til deponi, er det lykkedes os at skabe ekstra værdi i form af nye løsninger, der fremstilles af genanvendt materiale og samtidig opfylder alle funktionelle krav. Dermed er de også velegnede til nybyggeri, og på den måde er cirklen jo sluttet.

Silent+ byggeblokken fra Xella er en ny bæredygtig byggeblok til bærende konstruktioner fremstillet af ca. 20 procent genbrugsmateriale.

Indsamler affald og rester på byggepladsen
Den nye byggeblok har fået navnet Silent+ og fremstilles i genbrugsporebeton, som indsamles blandt andet på danske byggepladser i samarbejde med Davidsens Tømmerhandel og eurodan-huse.

Det sker på den måde, at man udleverer Xella Big Bags sammen med første leverance af porebetonløsninger, og derefter bruges de til indsamling af porebetonrester og -affald i takt med, at byggeriet skrider frem.

De fyldte Xella Big Bags afhentes i forbindelse med næstkommende leverance af porebeton og fragtes til Davidsens Tømmerhandel til opbevaring. Når der er indsamlet nok restaffald, læsses Xella Big Bags på lastbiler fra Xella, der i forvejen har kurs mod den tyske fabrik, så de ikke skal køre tomme hjem.

Efter ankomsten til fabrikken anvendes restaffaldet i produktionen af nye løsninger. Det gælder både den helt nye Silent+ byggeblok til bærende konstruktioner samt den tidligere lancerede Synergy byggeblok, der anvendes til ikke-bærende vægge og består af op mod 40 procent genanvendt materiale.

Nomineret til Byggeriets Miljøpris
Lars Nygaard forklarer om baggrunden for udvikling af genbrugsløsningen, der er indstillet til den prestigefulde Byggeriets Miljøpris, som uddeles på Byggeri ’20:

- Vi tror på, at tæt kontakt mellem materialeinnovation samt den daglig praksis både i produktionen og på byggepladserne er nøglen til at skabe succes med bæredygtigt byggeri. Her skal vi i branchen blive bedre til at udnytte de mange ressourcer, som i dag går til spilde, fordi de køres på deponi frem for at blive genanvendt.

- Silent+ består af 100 procent uorganiske og naturlige ingredienser, og brugen af restmaterialer reducerer behovet for sand, som er et dyrebart råmateriale, der bliver stadig mindre og mindre af. Byggeblokken er samtidig meget stabil og tæt, brandsikker og effektivt lydisolerende, så den ikke kun leverer på bæredygtighed, men også udgør en funktionel løsning i højeste kvalitet, slutter Lars Nygaard af.

-jhn

Læs mere om Byggeri

26/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.