LCA
LCA
scroll
Nyt ejendomsselskab går aggressivt til værksVisualisering af rækkehusene i Haslev i forbindelse med projektet 'Lysholm Have'.

Nyt ejendomsselskab går aggressivt til værks

Velkomn har i den forgangne uge indgået to store aftaler: Først en grund ved Kværkeby i Ringsted, hvor der skal opføres 190 række- og gårdhavehuse, og senest en aftale med HusCompagniet, om at opføre 153 rækkehuse i Haslev på Sydsjælland

Velkomn kunne for i sidste uge offentliggøre sit største byggeprojekt til dato, og nu følger ejendomsselskabet op med indgåelsen af et stort samarbejde med en af branchens store aktører.

I sidste uge drejede det sig om en grund ved Kværkeby i Ringsted, hvor Velkomn vil opføre 190 DGNB Guld-certificerede række- og gårdhavehuse på mellem 70 og 125 m2.

Projektet har fået navnet Kirsebærkvarteret og bliver Velkomn's hidtil største boligområde, når det står færdigt. De første beboere forventes at flytte ind i Kirsebærkvarteret i 2026.

Det seneste projekt involverer et samarbejde med HusCompagniet om at opføre 153 rækkehuse i forbindelse med projektet 'Lysholm Have' i Haslev på Sydsjælland.

- Velkomn's mission er at opføre og udleje attraktive og moderne rækkehuse med DGNB Guld-certificeringer i hele landet, og vi vil kendes på kvalitet, attraktive placeringer i naturskønne omgivelser og korte afstande til hverdagens holdepunkter.

- Vi kunne ikke forestille os en bedre samarbejdspartner end HusCompagniet, som er en respekteret husbygger med et formidabelt renommé i hele branchen.

- De har bygget mere end 28.500 kvalitetsboliger og er garant for at levere på alle vores ønsker. Derfor var det et nemt valg, siger Peter Uldall Borch.

Lysholm Have får boligenheder på 65-125 m2 og henvender sig således både til singler, par i etableringsfasen, børnefamilier og seniorer. Området vil være præget af grønne åndehuller, legepladser og aktivitetsområder, som skal understøtte det lokale fællesskab og sammenhold.

Et stærkt strategisk match
Hos både Velkomn og HusCompagniet har processen omkring projektet i Haslev vist, at de to virksomheder har et stærkt strategisk match, og man er derfor også i dialog om andre mulige samarbejder.

- Aftalen er endnu et vigtigt skridt mod vores ambition om at være den foretrukne partner til udvikling og opførelse af attraktive rækkehusprojekter for de største og mest professionelle investorer i Danmark, siger Martin Ravn-Nielsen, der er administrerende direktør i HusCompagniet.

Han fortæller, at produktionen kommer til at foregå på virksomhedens egen fabrik.

- Det sikrer en unik ensartethed og høj kvalitet, og samtidig giver det en smidighed i produktionen, fordi den er skalerbar, siger han.

De foreløbige LCA-beregninger indikerer, at Haslev-projektet kan opnå lavemissions-status i forhold til de nuværende grænseværdier.

Træ kommer til at indgå som kernekomponent i både arkitekturen og konstruktionen af det nye rækkehusbyggeri og bidrager til et reduceret CO2-aftryk sammenlignet med konventionelle materialer.

De to virksomheders fælles fokus at bygge ansvarligt har været medvirkende til at betrygge begge parter i værdien af et længerevarende samarbejde, lyder det fra Peter Uldall Borch.

- HusCompagniet kommer ind i det her samarbejde med en enorm viden og erfaring som husbygger, og vi kommer med en lang erfaring inden for god service, udlejning og drift.

- Samtidig deler vi ambitionen om at bygge huse af høj kvalitet med materialevalg, der også er truffet med husenes klimapåvirkning for øje. Det er alle parametre, der har været særdeles vigtige i valget af samarbejdspartner, siger han.

De første rækkehuse i Haslev forventes at være indflytningsklare i 2025. Over 2500 har allerede skrevet sig på interesselisten.

-dc

10/7 2024