Aktuelle nyheder - Byggeri

Projekt Boss Ladies skal skaffe flere kvinder til byggebranchenByggebranchen mangler medarbejdere, og der er brug for både piger og drenge, lyder det fra underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

Projekt Boss Ladies skal skaffe flere kvinder til byggebranchen

Den nye landsdækkende indsats vil besøge landets folkeskoler og erhvervsskoler for at få flere piger til at vælge en fremtid som håndværker

Del artiklen på

Kvindelige håndværkere skal være rollemodeller i landets folkeskoler og få flere piger til at vælge en erhvervsuddannelse. Men erhvervsuddannelserne skal også ændre attitude, så flere piger kan se sig selv som kommende elev.

Projektet Boss Ladies, som er støttet af Nordea-fonden og Grundejernes Investeringsfond, vil i de næste tre år henvender sig til piger i de ældste klasser i folkeskolen og unge kvinder på erhvervsuddannelsernes installations-, bygge- og anlægsuddannelser i hele landet. Pigerne i 8. og 9. klasse vil blandt andet blive tilbudt at komme i praktik i en virksomhed.

- Det handler om, at der ikke er ret mange folkeskoleelever, der ved, hvilke muligheder en erhvervsuddannelse giver, og om at de unge tør vælge en anden ungdomsuddannelse end gymnasiet. Men pigerne skal også kunne se sig selv i det studiemiljø, der er på erhvervsskolerne. Projektet Boss Ladies tager fat i begge dele, og det er der behov for, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

Hun suppleres af Tina Voldby, der er underdirektør i Tekniq, der repræsenterer 2800 tekniske installationsvirksomheder.

- Det er helt afgørende, at vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at sikre, at vi i installationsbranchen har tilstrækkelig faglærte elektrikere og vvs-energiuddannede fremover. Derfor skal vi også have fat på pigerne, siger Tina Voldby.

Det vurderes, at der allerede i 2025 vil mangle 17.000 faglærte i bygge-, anlægs- og installationsbranchen.

- Derfor er det vigtigt, at vi kan rekruttere fremtidige medarbejdere blandt både mænd og kvinder, men også fordi det giver en anden kultur på arbejdspladserne, når der både er mænd og kvinder, siger Louise Pihl.

91 % mænd
Tal fra Dansk Byggeri viser, at 91 % af de ansatte i byggebranchen er mænd. Dansk Byggeri har nedsat et Kvinderåd, der i november kommer med en række anbefalinger til, hvordan man får flere piger til at vælge en fremtid i byggebranchen.

- Vi skal have gjort op med myterne om, at man skal være en stor stærk mand for at arbejde i byggebranchen. I dag er der så mange hjælpemidler, at det ikke størrelsen på medarbejdernes overarme, der er afgørende, men i højere grad, at man kan sit håndværk, siger Louise Pihl.

Tina Voldby fra Tekniq afslutter:

- I installationsbranchen har vi gode muligheder for at gøre os attraktive blandt piger, for vi har nogle fantastiske uddannelser, hvor man både skal bruge sine hænder og et godt hoved. Desværre er der stadig mange fordomme forbundet med en erhvervsuddannelse, men med Boss Ladies-projektet håber vi, at piger, forældre, lærere og vejledere får øjnene op for de mange spændende karrieremuligheder, der findes indenfor installationsbranchen.

-los



Læs mere om Byggeri

10/9 2018
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.